20230401 37484Als voorproefje op het grote concert over twee weken, gaven enkele koren van dirigente Dorine Maalcke zaterdag al korte optredens in het Stadshart. In de overdekte passage in het Stadshart en de Burgemeester Ven Leeuwen Passage werd het publiek getrakteerd op korte concerten, waarbij zij op veel belangstelling konden rekenen.

Dirigente Dorine Maalcke begeleidt in Zoetermeer vijf verschillende koren, met een geheel eigen repertoire en invulling. Alle vijf koren zullen op zaterdag 15 april een gezamenlijk concert geven onder de naam ‘Azzurro’ in Stadstheater Zoetermeer.

Circa 150 zangers en zangeressen en 13 muzikanten zullen een gevarieerd repertoire ten gehore brengen. De vijf Zoetermeerse koren: Anaviem,Fmajeur7, Mozaïek, Just for Fun en Attitude hebben elk hun eigen repertoire en toon, vanaf moderne kerkliederen tot aan popsongs. In het concert zullen zij ook twee nummers met alle deelnemers samen zingen, wat ongetwijfeld een indrukwekkende impact zal hebben op het publiek. Dirigent Dorine: “We zingen ook een nummer echt samen met het publiek en veel nummers zijn ook echte meezingers. Er zal dus een hoop interactie zijn!”

 20230401 37482  20230401 37488

Dorine Maalcke en de koren

azurroDorine heeft de Bourdon Hogeschool voor muziek gevolgd, afdeling Koordirectie. Zij wordt als dirigent zeer gewaardeerd omdat zij een goede mix weet te maken tussen serieus en vakkundig repeteren en een hoop plezier. De koren oefenen op verschillende plaatsen in Zoetermeer, zoals verzorgingstehuis Buytenhaghe, kerken en scholen.

 

Anaviem, interkerkelijk koor met moderne liederen, is in 1992 opgericht als gemengd koor met ruim 40 leden. Zij zingen verschillende soorten muziek: gospels, opwekkingsliederen en liederen uit Taizé. Ook de wat grotere werken zoals de ‘Comments’ van Tom Parker en Safe Forever van Remco Hakkert. Anaviem zingt in het Nederlands, Engels, Frans, Noors, Hebreeuws en Duits.

 

Popkoor Attitude is een koor voor 50- plussers en liefhebbers van all-time pop- en rockclassics vanaf de jaren 60. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Queen, Rolling Stones, Beatles of Boudewijn de Groot. De nummers worden thuis ingestudeerd met behulp van mp3’s, maar bij repetitieavonden vaak begeleid door de huisband ‘Off Track’.

Fmajeur7 is een klein a capellakoor. Het koor heeft zijn naam te danken aan het akkoord Fmajeur7: Dat was het eerste akkoord dat de groep leerde zingen. De groep is in 1990 opgericht door enkele oud-leden van een jongerenkoor en bestaat uit 12 leden verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen.

Just for Fun is een popkoor. Dit is het bekendste koor. Just for Fun is een redelijk groot gemengd koor en de muziek die ze uitvoeren is meerstemmig. Zij zingen popmuziek, zelfs het kerstrepertoire bestaat uit popmuziek van de sixties tot aan nu. Er wordt veelal Engels gezongen, maar ook Nederlands. Just for Fun treedt verschillende keren per jaar op in de regio, maar ook daarbuiten bijv. in winkelcentra, verzorgingshuizen en op festivals.

Het koor Mozaïek is een gezellig gemengd koor van enthousiaste mannen en vrouwen. Het koor wordt begeleid door een combo bestaande uit accordeonist, keyboardspeler en 2 gitaristen. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes, aangevuld met cabareteske liedjes. Dit koor is op zoek naar mensen die graag willen meezingen.

De prijs van het kaartje is € 15,00 incl. pauzedrankje en garderobe.
Kaarten voor het concert op zaterdag 15 april zijn online verkrijgbaar via het Stadstheater Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-