20230401 37474Met de woorden: "Het is geen 1 aprilgrap, maar het is wel ongelooflijk wat hier gebeurt!", opende wethouder Blansjaar op zaterdag 1 april het Gamenest in het Nationaal Videogame Museum. Deze plek om samen te gamen is vanaf nu elke zaterdag geopend.

 

In het Gamenest staan 10 Pc's opgesteld naast vele spelcomputers zoals de Playstation 5 en XBox. Directeur Hasan zag vooral tijdens de coronaperiode de behoefte van jongeren om samen te gamen toenemen. Hasan: "Er wordt vaak gedacht dat je gamen meestal alleen achter je eigen pc doet, maar het samenspelen is juist heel belangrijk! Gamen verbindt en in het Gamenest kunnen ze live tegen elkaar spelen, wat het nog veel leuker maakt."

Wedstrijden

Er is bij het Nationaal Videogame Museum al een community van gamers die wekelijks competities houden, deze community wordt uigebreid en zal ook live in het Gamenest gaan spelen. Hasan: "We gaan workshops organiseren, ook om games te leren ontwikkelen. En er komt een Gamejam, om samen in een dag een nieuwe game te maken."

In het midden van het Gamenest is een grote bank neergezet, voor een hele grote tvscherm, zodat een groep vriendin in huiselijke sfeer samen op de bank kunnen zitten om te gamen. En wie even zin heeft om fysiek aan de slag te gaan, kan zich uitleven bij Airhockey of de Japanse drums waar je in de maat mee moet spelen.

 20230401 37476  20230401 37480


E-Sports als sociale ontmoetingsplek

E-sports is een afkorting voor ‘electronic sports’ waarbij computerspellen in competitievorm worden gespeeld. Maar je hoeft geen wedstrijdspeler te zijn. Er zijn in het Gamenest ook leuke evenementen die je bij kan wonen, je kan samen met anderen proberen die ene game uit te spelen of juist spelers te bekijken die beter zijn. Zeker na de coronatijd waar iedereen veel binnen heeft gezeten, geeft deze e-sportslocatie uitkomst om elkaar weer te vinden.
Benieuwd naar het Gamenest? Het Gamenest is elke zaterdag geopend, 8 april zal een kleine vergoeding van 2 euro gevraagd worden bij binnenkomst. Het Gamenest zit een verdieping onder het museum en is via de benedenverdieping in de passage bereikbaar.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-