bomen snoeienHet voorjaar is de tijd om de tuin zomerklaar te maken. Na al het snoeiwerk ligt er vaak een berg takken. Klein groenafval kan in de eigen gft-container of de ondergrondse gft-container, maar twee keer per jaar wordt in Zoetermeer de 'takkenroute' gereden om groter tuinafval op te halen.

Veel tuinafval past prima in de gft-container, helemaal als je de takken zo klein mogelijk maakt. Heeft u teveel snoeiafval of zijn de takken te groot? Dan kunt u de gemeente bellen of via de website afspraak maken voor de takkenroute van dit voorjaar. Op maandag 3 april en donderdag 6 april 2023 worden 2 verschillende takkenroutes gereden om het grof tuinafval op te halen.
De takken mogen niet langer zijn dan 1,5 meter en moeten samengebonden zijn. En de bundel takken mag niet zwaarder wegen dan 30 kilo.

 

 Geplande data voor takkenroutes voorjaar 2023:

 Datum  Wijken
 Maandag 3 april 2023
(aanmelden kan tot 31 maart 12.00 uur)
Dorp
Driemanspolder
Noordhove
Oosterheem
Seghwaert
Stadscentrum
 Donderdag 6 april 2023
(aanmelden kan tot woensdag 5 april 12.00 uur)
Buytenwegh
De Leyens
Meerzicht
Palenstein
Rokkeveen

 

Van uw tuinafval wordt compost gemaakt en compost is een goede bodemverbeteraar van de tuin. Online kunt u de afspraak maken via www.zoetermeer.nl/takkenroute.  Telefonisch aanmelden kan ook door te bellen naar 14 079, optie 2, klantenservice van de afdeling Afvalinzameling.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-