20230321 37400
De Week tegen Racisme en Discriminatie werd dinsdag 21 maart geopend door wethouder Ingeborg ter Laak tijdens het event De Kracht van Zoetermeer. De aanwezige deelnemers konden meedoen aan workshops met non-discriminatie en inclusie als rode draad.


Wethouder Ter Laak opende de avond in het CKC met een kort verhaal over zichzelf: “Aan mij wordt de vraag ‘waar kom je vandaan?’ nooit gesteld. Ik zie er kennelijk uit alsof ik hier ben geboren. Maar dat is niet voor iedereen zo en dan kan zo’n vraag je het gevoel geven dat je er niet bij hoort. De Kracht van Zoetermeer zit hem in het kleurrijke, de diversiteit. Daarover moeten we met elkaar het gesprek blijven voeren.”
In de Week tegen Racisme en Discriminatie kunnen Zoetermeerders deelnemen aan allerlei activiteiten die door Stichting iDb, i.s.m. de gemeente Zoetermeer, ILOZ, Stichting Herdenking Slavernijverleden en Forum Zoetermeer worden georganiseerd. De gemeente heeft het voorkomen en bestrijden van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Zoetermeer is geen plaats voor uitsluiting.

Na een inzegeningsritueel door Diana Vlet (Voorzitter SHS Zoetermeer) konden de deelnemers aan de avond meedoen aan de verschillende workshops.

 20230321 37396  20230321 37397


Andere activiteiten in deze week zijn een speciaal display met informatie, interessante boeken rondom discriminatie en racisme in Bibliotheek Forum Zoetermeer en de film All you see op 26 maart van Filmhuis Cameo. In deze documentaire komen de hoofdpersonen terecht in een nieuwe wereld waar plotseling alles vreemd lijkt. Hoe lang wordt een nieuwkomer als nieuw gezien? Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon? De film speelt bij Filmhuis Cameo, 26 maart 15:00 uur Theaterplein 10. https://stadstheater.nl/voorstelling/onbekend-21/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-