IMG 4313IMG 4302 copyDe flat Fonteinbos in Meerzicht is in 2019 /2020 gerenoveerd en afgelopen tijd heeft ook de entree van de flat en het gehele parkeerterrein een make-over gehad. Tijdens Landelijke opschoondag zaterdag 18 maart werd de opening van de vernieuwde flat gevierd en het nieuwe kunstwerk onthuld.

Bij de feestelijke opening werd er onder andere gesproken door wijkwethouder Ingeborg ter Laak. De bewoners gaven aan blij te zijn met de opknapbeurt van het buitenterrein, dat voorheen ontsierd werd door rondslingerende fietsen en veel zwerfvuil.

Beeldend kunstenaar Jackie Bouw gaf uitleg over het kunstwerk dat onthuld werd: een mozaïek kunstwerk in de vorm van een ronde bank. De bank, met het motief van een levensboom, biedt aan alle zijden ruimte om te zitten en elkaar te ontmoeten. De kunstenares was geen onbekende voor het Fonteinbos, in 2009 / 2010 werkte zij mee aan een project 'Leer je buren kennen', waar zij creatieve workshops gaf.

Naast alle feestelijke toespraken, gebak en onthulling pakten de bewoners ook hun prikstok om afval te ruimen op deze Landelijke opschoondag.

IMG 4323

  Tekst en foto's, Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

-advertenties-

-goede doel-