Het Koningspaar bij NLdoet in Wijktuin Noordhove foto 2Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben, in hun rol als beschermpaar van het Oranje Fonds, met NLdoet vrijwilligerswerk gedaan bij Piëzo. Ze hebben, samen met andere vrijwilligers, tuinmeubelen geschilderd en nieuwe moestuinbakken geplaatst in Wijktuin Noordhove.

Voor deze dag bij Wijktuin Noordhove hebben zich tien vrijwilligers ingeschreven, die natuurlijk niet wisten dat ook het Koningspaar mee zou helpen op de wijktuin. Ondanks het slechte weer ging iedereen hard aan de slag en werden onder andere tuinmeubelen in de verf gezet.

Wijktuin Noordhove heeft schooltuintjes van gemeente Zoetermeer en een sociale groente- en bloementuin waar mensen met elkaar in de tuin werken. Een belangrijk doel van de tuin is dat de opbrengst ten goede komt aan de mensen die dit hard kunnen gebruiken. Zij kunnen in het teeltseizoen (mei – oktober) gratis of tegen een kleine vergoeding gebruikmaken van de opbrengst.

Door het vrijwilligerswerk van velen is de tuin nu klaar voor het seizoen.

Foto’s: Copyright Oranje Fonds- Patrick van Katwijk

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-