20230119 36878

Wethouder Velzen loopt de nieuwe wijkpost binnen, waar hij straks ook zelf spreekuur zal houden

De wijkpost in Buytenwegh zal 1 februari openen als vraag- en adviespunt voor de hele wijk. Bewoners kunnen hier weer binnenlopen met vragen over veiligheid en leefbaarheid in de wijk, maar ook met financiële vragen en problemen.

Bouke Velzen, wijkwethouder Buytenwegh, is heel blij met de terugkeer van de wijkpost naar het winkelcentrum: “We merkten dat vooral in Buytenwegh de wijkpost heel erg gemist wordt. Met de wijkpost willen we weer dichter bij de inwoners staan. Ik zal zelf ook zo veel mogelijk op woensdagmiddag in de wijkpost te vinden zijn en ga hier ook spreekuur houden.”
De wijkpost in Winkelcentrum Buytenwegh verdween in 2019, maar werd door de wijkbewoners en organisaties uit de wijk zoals het WAS-team (Wijk en Agent Samen) vaak genoemd als verbeterpunt voor de wijk.

 

Invulling met partners

20230119 36873De wijkpost zal ingevuld worden met partners van de gemeente en wordt opgezet in samenwerking met InZet. De wijkpost is tijdelijk, maar de bedoeling is dat deze later opgaat in het Huis van de Wijk, waar inwoners alle partners die in de wijk zijn kunnen vinden. Wethouder Velzen: “We werken hierin veel samen met wethouder Ronald Weerwag, die de portefeuille Wijkgericht werken heeft. Er komt een vaste structuur voor zo’n Huis van de Wijk, wat voor alle wijken gaat gelden. Maar in Buytenwegh wilden we nu alvast een wijkpost inrichten om de bewoners alvast een vaste plek voor vragen te geven.”

 

Verbinding belangrijk

De wijkpost wordt het centrale aanspreekpunt in de wijk, het punt waar je de wijkagent kunt spreken, maar ook de wijkregisseur van de gemeente. Op woensdagmiddag is de wijkpost open en kunnen bewoners hier terecht, maar ook op andere dagen kunnen zij hier informatie krijgen bij de balie van InZet, die als het nodig is kan verwijzen naar de andere partners.
Ook wethouder Velzen zal zelf regelmatig op woensdagmiddag in de wijkpost te vinden zijn, voor een spreekuur, hij werkt op die dag niet vanuit het stadhuis, maar vanuit de wijkpost. Velzen: “Ik wil zo veel mogelijk in de wijk zelf zijn, want hier gebeurt het. Je moet in de wijk zelf aanwezig zijn om signalen op te vangen en te weten wat er speelt.”
De vragen waarmee je op de wijkpost terecht kunt zijn heel breed: van een kapotte lantaarnpaal, tot losse stoeptegel en vragen over veiligheid of overlast. Ook het Geldpunt komt in de wijkpost, zodat bewoners met financiële vragen of problemen ook terecht kunnen.

 

InZet hoopt 1 februari te kunnen starten met de wijkpost, elke woensdagmiddag van 14 tot 15 uur zal er dan spreekuur gehouden worden. Op dit moment wordt de wijkpost nog ingericht en wordt de laatste hand gelegd aan kleine verbouwingen. De post komt in het gebouw waar ook InZet zit en de Ambachtenwerkplaats van Piëzo, aan de Teldersrode 25 in het winkelcentrum.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-