Dicteeliefhebbers opgelet. Het Alfrinkcollege (Werflaan 45)  is op zaterdag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur het decor voor het Groot Zoetermeers Dictee. Dit evenement wordt voor het 3e jaar georganiseerd door de Zoetermeerse Lionsclubs  Soetermare en De Meerbloem. De inschrijving is geopend.

GZD2 copy

Deelnemers

Het Groot Zoetermeers Dictee is voor iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn. Er wordt gemikt op in totaal zo’n 75 deelnemers. Dit kunnen deels individuele deelnemers en teams zijn die elk vier leden tellen. Overigens moeten deelnemers aan het dictee wel een binding hebben met Zoetermeer. Men dient of woonachtig zijn in Zoetermeer of er te werken.

Wie lees het dictee voor

burgemeesterEen team van leraren van de deelnemende scholen het Oranje Nassau College, het Erasmus College, het Alfrink College en het Picasso Lyceum heeft het dictee opgesteld. Het dictee wordt ook deze editie voorgelezen door oud-burgemeester Aptroot die de honneurs waarneemt omdat de huidige burgemeester Bezuijen verhinderd is.

Een nieuw goed doel

Zoals elke keer gaat de opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee in z’n geheel naar een goed doel. Dit keer is dat Stichting Leergeld Zoetermeer. Stichting Leergeld richt zich op schoolgaande kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Stichting Leergeld wil sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen met binnen- en buitenschoolse activiteiten en ondersteunt hen met materiële middelen. Een belangrijke behoefte is de inzet van Squla, waarmee kinderen thuis op een aantrekkelijke manier alle schoolvakken kunnen oefenen. Dat geeft hen zelfvertrouwen, leerplezier en helpt hen in de ontwikkeling.

Inschrijven kan via de website van het Groot Zoetermeers Dictee.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-