cameratoezicht buytenweghHet cameratoezicht in de wijk Buytenwegh was eind november beëindigd, maar nu opnieuw ingesteld. Het gaat om de omgeving van de Muzieklaan (Gershwinrode en Obrechtrode), waar in mei vorig jaar een schietincident plaats vond. Het cameratoezicht geldt tot 1 juli 2023.

 

De laatste 4 verdachten van het schietincident aan de Paganinirode zijn nu ook vrijgekomen en burgemeester Bezuijen vreest voor nieuwe incidenten. In totaal waren er 6 verdachten, 2 van hen zijn vorig jaar vrijgelaten.

Naast het schietincident op 15 mei 2022 zijn er nog meer incidenten geweest die hebben gezorgd voor onrust onder de bewoners. Zo werd een steen door de ruit van de woning van één van de verdachten gegooid en werd de woning van een onschuldige omwonende belaagd met een vuurwerkexplosief.
De incidenten zijn waarschijnlijk het gevolg van een ruzie tussen twee jeugdgroepen, waarin de jongeren wapens, met name steekwapens, met zich mee dragen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-