BasZoetermeerse schrijfster Annemarie Koolstra baseert haar boek op de ervaringen die zij opdeed in remedial teaching. In een fictief verhaal beschrijft ze de problemen waar Bas mee worstelt. Een aansprekend onderwerp nu veel jongeren het moeilijk hebben door de impact van de corona maatregelen.

 

In het boek beschrijft zij Bas, een intelligente jongen met leer- en gedragsproblemen. Bas vindt zijn leven maar gedoe. Hij voelt zich een buitenbeentje waardoor hij moeilijk aansluiting vindt. Op de basisschool werd hij gepest en dat gaat nu hij op de middelbare school zit nog steeds door.

Bas zit veel in zijn hoofd, heeft vragen over zichzelf en over het leven. Bas denkt dat hij de enige is die gedoe in zijn leven heeft maar als een gebeurtenis in zijn familie zijn leven op zijn kop zet, verandert dat beeld.

Annemarie past haar jarenlange ervaring in het onderwijs toe in haar praktijk voor remedial teaching en huiswerkbegeleiding. Doordat het haar lukt om een vertrouwensband te kweken, kan zij jongeren begeleiden en hen helpen bij de problemen waar zij tegenaan lopen.

Op haar website schrijft zij regelmatig blogs met tips voor jongeren en hun ouders. Het boek 'Bas zoekt zin in zijn leven' is haar schrijversdebuut.

-advertenties-

-goede doel-