AmiraAan de taallessen van Piëzo is ook online deel te nemen. Sinds groepsactiviteiten op de centra niet mogelijk zijn, hebben deelnemers en vrijwilligers hun weg naar online gevonden. Wekelijks vinden taallessen online op verschillende niveaus plaats. Amira mir Medina is één van de vrijwilligers.

Elke week op dinsdagochtend geeft Amira een gevorderde groep online les. Amira vertelt: “Ik vind het leuk om online les te geven. Het vraagt ook zeker wat van jouw creativiteit om de les aantrekkelijk te maken. Als je alleen maar praat, haken deelnemers af.” En dat Amira creatief is blijkt wel. “Elke les laat ik theorie aanbod komen en daarna gaan we een spelletje doen. Vandaag bijvoorbeeld hebben we via Kahoot een soort wedstrijdje gedaan. Ik zei bijvoorbeeld een werkwoord in de tegenwoordige tijd die de deelnemers in de verleden tijd moesten zetten. Doordat je elkaars score kunt zien, doen de deelnemers heel fanatiek mee. Iedereen wil winnen!”

Online lesgeven heeft ook een mindere kant geeft Amira aan. Zo mist ze wel heel erg de non verbale communicatie. “Maar ook online lachen we heel veel met elkaar! Zo wordt de les toch heel gezellig.”  Als je nog niet goed weet hoe je online deel kunt nemen aan een les helpen,  word je hierbij geholpen. “Aan het begin van de lessen merkte ik dat niet iedereen online kon inloggen,” vertelt Amira, “toen ben ik iedereen gaan bellen, heb ik ze uitgelegd hoe je in de online les komt en nu weet iedereen de weg te vinden.”

Wil je ook deelnemen aan een online taalles? Neem contact op met Jocelyn Heidweiller via 06 51948552 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kijken we samen met jou naar de les die bij jou past.

 

-advertenties-

-goede doel-