Het nablussen van de brand bij Shurgard en Koot aan de Industrieweg is nog altijd in volle gang. De Industrieweg is voor het grootste gedeelte afgesloten voor verkeer. In aangrenzende gebieden klagen mensen over stankoverlast. Zij moeten ramen en deuren gesloten houden.

De gemeente laat weten dat het nablussen zowel rookoverlast als een brandlucht geeft voor de omliggende straten en wijken. Vooral in de wijken Dorp, Centrum en Seghwaert kunnen mensen overlast hebben van de rook en of stank. Het advies van de gemeente aan deze bewoners is om ramen en deuren gesloten te houden. Door de laaghangende bewolking blijft de rook langer bij de grond hangen. 

 

BrandIndustrweg 6  BrandIndustrweg 5 
 Industrieweg afgesloten  De zijkant van het pand ligt open

 

Toegankelijkheid Industrieweg

De Industrieweg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer voor een aantal bedrijven wordt in overleg met de brandweer toegang verleend. Veel mensen gaan bij de brand kijken. Zij worden op afstand gehouden om de brandweer zo veel mogelijk ruimte te geven om de brand verder te kunnen bestrijden. Ook de Rokkeveenseweg die aan de achterkant van Shurgard uit komt, is afgesloten.

 

 BrandIndustrweg 2  BrandIndustrweg 1
 Vanaf het Bleiswijksepad ziet het er zo uit  Detail van de zijkant van het pand

 

Vanaf het Bleiswijksepad, het fietspad achter de Rokkeveenseweg, is te zien dat het pand er slecht aan toe is. Aan de andere kant van het pand, de Industrieweg, wordt nog altijd met een bluskanon en andere spuiten, het nablussen verricht. Hoe lang dit nog nodig zou zijn is niet duidelijk.

 

Links voor meer informatie:

heeft-u-spullen-bij-shurgard
zoetermeer-verdwijnt-onder-rook
zeer-grote-brand-verwoest-bedrijfspanden

 

-advertenties-

-goede doel-