20200101 15659Veel mensen, die bezittingen hebben ondergebracht bij Shurgard, zitten met veel vragen. Hoe wordt de schade afgehandeld en wat is er verzekerd? De gemeente laat weten dat Shurgard vanaf 2 januari contact zal opnemen met de huurders.

Vragen over schade en verzekering van goederen kunnen volgens de gemeente het beste besproken worden met het bedrijf. Het heeft geen zin om naar de locatie van de brand te gaan. Naast de risico’s die dit met zich mee brengt, is er niemand aanwezig die antwoorden op vragen over verzekering en schade kan geven. Ook is het niet mogelijk om bij de panden of de spullen te komen.

 

WhatsApp Image 2020 01 01 at 10.28.13Geen asbest

Na de brand was er even onzekerheid of er misschien asbest zou kunnen zitten in de as die over Zoetermeer verspreid werd door de brand. De hele stad ligt vol met kleine deeltjes as, veelal witte snippers. . Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van asbest. Dit is niet aangetroffen in de directe omgeving.

 

Rookoverlast

Rook is altijd schadelijk bij inademing. Het advies is dan ook om zo min mogelijk in de rook te verblijven en ramen dicht te houden zolang er rook is. Op de website van de gemeente Zoetermeer wordt alle inwoners die mogelijk direct of indirect in aanraking zijn gekomen met rook of neerslag geadviseerd om te douchen en hun kleding/schoeisel te reinigen om de rookgeur te verwijderen.

-advertenties-

-goede doel-