ROYW9743Een zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi aan de Radonstraat op bedrijfsterrein Lansinghage zorgde voor heel veel rookontwikkeling. De brandweer werd gealarmeerd omdat bewoners in de naastgelegen wijk Rokkeveen een sterke brandlucht roken.

Omstreeks 03:00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag 4 december, werd de brandweer  gealarmeerd. De brand bleek te zijn ontstaan bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi in een container met een stapel restafval. De brandweer schaalde al gauw op naar Grote brand, waarna Zeer grote brand volgde. Ook brandweerwagens van omliggende kazernes zoals Benthuizen  en De Lier kunnen dan worden ingezet om de brand te bestrijden. Door de brand was er flinke rookontwikkeling welke richting Bleiswijk, Moerkapelle en Waddinxveen trok.

ROYW9749  ROYW9762 

De brand was moeilijk te bestrijden omdat deze in een container, midden in het bedrijf woedde, aldus de brandweer. De brandweer koos er daarom voor om de brand vanuit een hoogwerker van bovenaf te blussen. Burgemeester Charlie Aptroot kwam ter plaatse om zich bij te laten praten door de hulpdiensten. Omstreeks 5:00 uur meldde de brandweer nog bezig te zijn met nablussen, de rookontwikkeling is inmiddels al sterk afgenomen.

 

 

Foto's:  Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-