Het maken van een vreugde vuur in Oosterheem en agressie op de Oranjelaan, dit waren twee voorbeelden van incidenten tijdens de jaarwisseling van 2017 naar 2018. Met 15 optredens van de politie en 49 kleine brandjes is Zoetermeer geen vergelijk met Rotterdam en Den Haag.

 

Sumatra

 Oosterheem 3 Oosterheem 2   Oosterheem 7

 

Op het Sumatra in Oosterheem was er een vreugdevuur gemaakt op de weg. Het maken van zo'n vuur kan alleen op aanvraag bij de gemeente. De brandweer kwam dan ook het vuur doven, onder begeleiding van een 20-tal agenten. Omstanders hebben zich verder rustig gedragen.

 

 Oosterheem 9 Oosterheem 14 

 

Oranjelaan

Rond 02.45 hielden agenten een 21-jarige man aan voor het hinderen van de politie bij de arrestatie van een verdachte. Deze verdachte zou op de Oranjelaan verschillende vernielingen hebben aangericht. De 21-jarige man bedreigde hierbij een agent met een fles. Later trapte hij een andere agent in de buik, waarna hij er vandoor ging. Niet veel later kon hij gepakt worden en werd overgebracht naar het bureau.

De agenten hebben aangifte gedaan wegens bedreiging en mishandeling. De man kan een zwaardere straf tegemoet zien omdat agressie tegen hulpverleners extra wordt aangerekend.

IQLhID8Vf2dnc96ami3aeJNaJtksxIgg3XIpmJLR  IMGL1142 

Foto's: Roy Wolters.

 

 

Vlog van Martin van Oostveen

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-