Zoetermeerder Stephano van der S die in 2015 een geldloper in Meerzicht overviel, kan negen jaar celstraf krijgen. Hij maakte samen met zijn partner 260.000 euro buit door een brutale roof in winkelcentrum Meerzicht. Van Der S. was net uit de gevangenis toen hij deze overval pleegde. Hij zat vast voor een poging tot moord (6 jaar). Hij lachte om de straf van negen jaar die hij tegen zich hoorde eisen.

 

 

Het Openbaar Ministerie est ook tegen de partner van Van Der S. negen maanden cel. De mannen overvielen een geldloper in winkelcentrum op 16 december 2015. Omstanders maakte deze film van de overvallers die proberen om de geldkoffer open te krijgen. Zij hadden gedacht dat zij de koffer zo open konden krijgen, maar het gevolg was een grote schade aan het winkelcentrum. Toen heet openen van de koffer niet lukte, namen zij de vlucht. De politie zette meteen een grote klopjacht op touw. De scholen in de buurt werden door de politie met klem gevraagd om kinderen binnen te houden.

Uiteindelijk werd de Zoetermeerse Stefano opgepakt voor deze overval en leek niet onder de indruk van de strafeis van negen jaar. Hij moest lachen om deze eis.

 

Zie hier een korte impressie van de klopjacht, het gat in de muur die de overvallers hebben gemaakt en de kinderen die binnen moesten blijven.

Lees ook onze eerdere artikelen: Klopjacht en overval Overval geldloper  

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-