Update 18.00 uur: film van 112Haaglanden
Update 17.00 uur: foto's en Signalement daders en oproep politie
Update 15.30 uur: film zie verderop in dit artikel

 

IMG 5834Signalementen:


Dader 1 is een getinte man. Hij had een zwarte helm zonder vizier op en droeg daaronder een zwarte sjaal. Verder droeg hij een spijkerbroek en een donkerblauwe jas met bontkraag. Hij bedreigde de geldloper met een wapen.

Dader 2 is ook een getinte man. Van hem is bekend dat hij een petje droeg.

Agenten vonden woensdag 16 december omstreeks 12.00 uur de witte bestelauto, waarin de daders na de overval op de vlucht sloegen, terug aan het Savelsbos in Zoetermeer. De auto wordt voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie vraagt om foto en videomateriaal

Omdat de overval op klaarlichte dag plaatsvond en er meerdere mensen in het winkelcentrum aanwezig waren komt de politie ook graag in contact met mensen die mogelijk foto’s en/of filmpjes van de overval hebben gemaakt. Deze foto’s en filmpjes kunnen via onderstaande link worden doorgestuurd naar de politie.

www.politie.nl/meldformulier

 

 

MartinvOostveen 1   MartinvOostveen 2  
 MartinvOostveen 3

Foto linksboven: agent maakt aantekeningen.


Foto links: Op last van de politie moeten de
scholen dicht en kinderen binnen blijven.
Voorbijgangers spoeden zich weg van de school.

Foto rechtsboven: winkelcentrum afgezet tot na
een uitvoerig onderzoek.

 

Deze foto's van Martin van Oostveen.

 

Na de overval op een geldloper in winkelcentrum Meerzicht heeft de politie een grote klopjacht geopend op de daders. Delen van de wijk zijn afgesloten en politieagenten zijn met kogelwerende vesten aan aan het zoeken naar de overvallers. Kinderen van twee basisscholen in de buurt, ’t Schrijverke en de Vuurvogel, moesten tijdens de pauze binnen blijven vanwege de zoekactie. Ook de ouders die de kinderen kwamen halen werden verzocht om binnen te blijven in de school. Inmiddels zijn alle kinderen weer veilig naar huis terug gekeerd.

IMG 5839 IMG 5849

 

De Albert Heijn sloot tijdelijk de rolgordijnen van de vestiging om klanten en personeel te beschermen.

Een witte bestelbus is in de omgeving van het Savelsbos aangetroffen, maar het is nog niet zeker of deze bestelbus bij de overval is gebruikt. De overvallers gebruikten bij de overval een witte bestelbus, mogelijk werd deze gebruikt in een poging om de geldcassette open te krijgen. De overvallers reden meerdere keren met de bus tegen de muur aan, waarbij zij de geldcassette tussen muur en auto klemden. Toen de cassette niet open ging zijn de overvallers gevlucht.

 

overval geldloper  klopjacht 
 IMG 5805  IMG 5813

Getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Een van de drie mannen droeg een zwarte helm, zwarte sjaal, spijkerbroek, blauwe jas en een bontkraag. De mannen zijn donker getint.

De politie doet onderzoek naar deze overval en heeft in het Winkelcentrum en bij de pinautomaat een plaats delict afgezet.

 

Een omstander maakte het volgende filmpje waarop te zien is hoe de overvallers proberen de geldkoffer open te krijgen.

 

 

Wilma Tervooren, intern begeleider van basisschool ‘t Schrijverke, vertelt dat de kinderen geen moment in gevaar zijn geweest. Op last van de politie moesten de leerlingen binnen blijven. Ze zijn tot 13.30 uur gebleven samen met de ouders. Wel hebben ze de helikopter gehoord en politie gezien. De leerkrachten gingen er prima mee om, ze zijn gezellig met de leerlingen en en ouders spelletjes gaan doen, film gekeken enz. onder het genot van limonade en koekjes en natuurlijk koffie voor de ouders.

 

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van dit voorval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer, via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

U kunt voor deze overval ook direct bellen met 112 als u over informatie beschikt.

 

Foto: Marja de Laaf en Mehrdad Kamaie

Roy Wolters, Wolters Producties

Martin van Oostveen

 

 

-advertenties-

-goede doel-