76AE605C 48D3 40BD 909F 84AF5270E9B0De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (9) en Sepp (6) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.


"Er is veel gaande rondom Museum De Voorde, maar het is echt wel een fijne plek om te vertoeven. De laatste tijd zijn er verschillende activiteiten in het museum, voor volwassenen en kinderen, waarbij je vies mag worden. Op het lijf geschreven, ik bedoel geverfd, voor de koters.

We waren een beetje vroeg, dus één van de gastvrouwen gaf ons een rondleiding door de aanbouw van de nieuwe expositie. We mochten ook stemmen voor ons favoriete dier voor de verkiezing van Ambassadeur van Zoetermeer. We kozen alle vier een ander dier. De kinderen mochten deze in de stembus gooien."

Workshop

Anna-Sofie en Sepp deden mee aan de workshop voor de kinderen, al had mama zelf ook wel graag zelf een kunstwerk gemaakt.  "Maar gelukkig mocht ik meehelpen met Sepp! Arjun, de begeleider, was erg vriendelijk en nam ons mee naar de kunstwerken van de expositie EAE59768 F053 4714 8F09 C8C77FE722C7'Respect'. Hij liet de kinderen de kunstwerken bekijken en vroeg hen of hen iets opviel aan de twee levensgrote beelden van de stokstaartjes in jas. Ik had toch al eerder deze museumstukken gezien en ze zelfs gefotografeerd, maar het was mij echter niet eerder opgevallen dat ze geen ogen hebben. De kinderen vonden deze privétour erg interessant en ze kregen alle aandacht. Ze waren maar met zijn tweeën. Veel mensen denken dat het stoppen van de subsidie gelijk staat aan het sluiten van het museum maar niets is minder waar. Ze zijn zeker niet gelijk gesloten. Sterker nog, binnenkort opent de nieuwe expositie."

Je mag er rennen, spelen, tekenen en zijn volop activiteit te beleven voor creatieve mensen. In dit geval dus deze workshop voor kinderen waarin ze het schilderij na mochten maken in hun eigen stijl.

 

Prachtig kunstwerk

E60259D8 76C0 4ECF 8236 090DF8E720B5"Met hun eigen handen werd er geverfd, maar wel met een schortje voor, al had dat niet erg veel zin want alles zat onder. Zelfs de vloer. We waren gewaarschuwd, er stond dat ze vies konden worden maar niet dat het museum ook vies kon worden. Ze hebben beiden een prachtig kunstwerk gemaakt dat nu nog steeds staat te drogen in het museum. 

Al vind ik de toegangsprijs à €9,50 voor volwassenen vrij hoog, kinderen tot 12 jaar hoeven geen entree te betalen. Het museum is geheel toegankelijk en heeft een lift".

Anna-Sofia: “Het zelf maken van een eigen kunstwerk is echt heel erg leuk.”
Sepp: “Ik wil weer met de blokken spelen!”

Opening
Op zaterdag 15 oktober vindt de feestelijke opening van de nieuwe expositie in het museum genaamd 'Wild in de Stad' plaats. Er is dat hele weekend van alles en nog wat te doen.  Onderzoek bijvoorbeeld in het museum welke dieren er in onze stad leven, doe de egel-uitdaging of laat je schminken als je favoriete dier. Het museum is in het weekend geopend tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Er staat een leuke activiteit op de agenda, een creatieve verf-workshop. Voor meer informatie: www.museumdevoorde.nl. Museum De Voorde, Adres: Stadhuisplein 22, Zoetermeer

Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (9 jaar) en  Sepp (6 jaar). Dorien is fotografe bij Foto-Konijnenburg en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief fotografie Als vrijwilligster bij Buurttuin Zoete Aarde organiseert ze veel activiteiten voor kinderen.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-