Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De Vetfiets.

fatbikeOok binnen de gemeenteraad Zoetermeer zijn er zorgen over het gebruik van de elektrische fiets en met name de zogenaamde Fatbike. Of op zijn Nederlands gezegd, de vetfiets.
Een betere benaming. Alleen is er volgens mij niet alleen het veiligheidsaspect. Dat is sowieso bij die jonge gasten onderontwikkeld. Wij maken ons wel zorgen over het schermgebruik van onze prinsjes en prinsesjes, want daardoor bewegen ze te weinig en zien steeds slechter. Maar dan geven we er gewoon ook nog wel een vetfiets bij, dan is die Nederlandse benaming zo gek nog niet. Want het stukje echt bewegen van het huis naar de vetfietsopslagruimte, onderwijl swipend en scrollend, daar zal jouw kind niet van afvallen, denk ik zo. Dus de toename van algemene vetafzetting zal evenredig stijgen met de verkoopcijfers van de vetfiets. Het elektrische fietspretpark wordt toch al steeds meer in gebruik genomen door de fiets met de dubbele batterij. Een onder en een op het zadel. Het was ooit een ondersteunende uitvinding bedoeld voor de man of vrouw die de F1-rollator nog even hoopte uit te kunnen stellen. Maar dankzij de fietsersbond die het fietsen wilde promoten, nam het energie slurpende fietsgebruik toe en de vetverbranding af. Die dikke banden zijn blijkbaar preventief. De fiets moet de gewichtstoename aankunnen. Maar ach, misschien moeten we er korter mee leren leven.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-