Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: JippiejaJip.


social media 2Mooie tip van JIP in ZoetermeerActief. Hopelijk loopt mijn kind even naar binnen. Eindelijk kan ik mijn verantwoordelijkheid als opvoedende ouder ontlopen. Ik heb genoeg gedaan. Warmte, liefde en veiligheid geboden en nog is het niet genoeg. Dagen, uren op mijn telefoonscherm zitten swipen om te kijken wat dat joch nou weer had, of Facebook nog een mening had, internet afgestruind om het straks beter te weten dan mijn huisarts. Ondertussen dat kind gillen, wilde alsmaar aandacht, PlayStation aan, chips in zijn handen geduwd, zou trouwens ook zomaar haar handen kunnen zijn want die nagellak, die eyeliner, ik weet het niet hoor. En toen, daar stond het, misschien wel autistisch, of ja, zeker wel, hoogbegaafd en dan toch ook weer niet. Was even teleurgesteld en had dat niet moeten afreageren. Dan eindelijk, daar stond het, wat ik zocht. Vorige week namelijk, na een tip van JIP, zette ik de deur open om los te laten, vliegt er zomaar een depressie binnen. Blijkt te heersen. Dus dat. Bleek dat jong van mij niet immuun daarvoor. Vaccineren aanmoedigen maar voor een simpele depressie, ho maar. School bellen of die wat konden doen, Johan Derksen en Op1 zeggen toch vaak dat school het wel oplost, maar zijn of haar mentor moest nog bijgeschoold worden, had wel een tip. Jip. Jippie er is JIP. En mijn prins(esje) mag zomaar binnenlopen. Geen wachtlijst want anders word je daar wel weer depressief van.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-