Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Kledingvaccinatie tegen onderwaardering.

Lintje oranjeHet zit er weer op. Beide. Het lintje en Koningsdag. Maar het lintje, ach, te vaak bespot omdat de bespotter misschien zelf wel de waardering mist die de aanstaande drager eindelijk krijgt. Lintje klinkt trouwens denigrerend. Zoals gesouffleerd, mensen die zich onderscheiden kun je onderscheiden met een onderscheiding. Dus noem het dan ook een onderscheiding. Twaalf van die ‘ondergescheidenen’ uit Zoetermeer mochten hun allerduurste kleding ter beschikking stellen als speldenmikpunt of bloedopvang.
Totaal afhankelijk van de bedrevenheid, alertheid, waakzaamheid en trilvrijheid van de burgervader, zijn niet beïnvloedbaarheid door het gewaagde decolleté of de zachtheid van het Lagerfeldrever of de Gaultierkraag, kan bloedverlies voorkomen worden. Met argus, opgetogen en betraande ogen wordt dan ook het speldopprikprobeermoment van de burgervader gevolgd. Een klein voordeel is wel dat het oranjebittertje pas de volgende dag, na de noten van Wilhelmus, het darmriool in mag om daarna de hersencellen aan te pakken. Dat scheelt een beefmomentje.

Wie zijn overigens die mensen die deze zeer gewaardeerde kledingvernielzucht moeten ondergaan? Wel, het zijn uitblinkers. Uitblinkers in het vrijwillig heel veel doen of heel, heel lang op één plek blijven om al het goede te doen voor de mensheid op juist die plek dan wel een heel langdurige inspanning leveren die niet onopgemerkt blijft. Dus ere wie ere toekomt. Laten we het dus nooit meer lintjesregen noemen, eerder misschien kledingvaccinatie?

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-