Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Freudiaans tegelwippen.

NK Tegelwippen Randy Dacosta 003Met wippen denk ik gelijk aan konijnen wat ook weer wat zegt over mijn denken. Maar niet alleen konijnen, heel Zoetermeer mag wippen. Buurman samen met de buurvrouw, overburen, heel de straat. En… niet alleen kijken. Wipgedrag is geen ramptoerisme. En dat vooral tussen 21 maart en 21 oktober. Ter geruststelling van de patiëntenvereniging voor seksueel overdraagbare ziektes, relatietherapeuten of liefhebbers van het ascetisme, het betreft hier alleen het tegelwippen.
Het wat? Tegelwippen. Ik zal het maar uitleggen.
Heel wat mensen die in het bezit zijn van een tuin, hebben uit luiheid, onkunde, onwetendheid, ignorantie, bruine vingers of braaf doen wat hun partner wil, dit WOZ-deel van hun huis geheel bedekt met tegels, dan wel steenrijk en niet straatarm gespeeld of hebben hart voor hardhout. Een enkeling heeft de moeite genomen een buitenhuisarchitect, watermanager of hovenier met voorkennis in te huren om een tuin te creëren die steenarm, bloemrijk en boomlievend is. Zoetermeer nu hoopt dat de enkeling een meerling wordt. Zoveel mogelijk alles wat hard en plat is de tuin uit, een boom, struik of plant erin zodat mot, plens of wildplassen geen plassen vormt. Ook nog eens regenwater langer vasthoudt, zodat het drinkwater niet versproeid hoeft te worden. En wie de meeste tegels wipt, heeft gewonnen. Dus grootgronddekker, hoe meer wippen hoe meer Freud…euh, vreugd.

Adri Smits

Afbeelding: NK Tegelwippen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-