Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Baren? Het baart me zorgen.

Babyvoetjes rozeNegen maanden moeten wachten en dan is het eindelijk zover. Dat is het. Zo ver. De hoogzwangeren uit Zoetermeer moeten misschien in de toekomst op zoek naar een andere verloskamer elders in het land. Want sluiting dreigt van de verloskamers in het Hagaziekenhuis Zoetermeer. Dat wordt racen met de auto of ambulance naar een locatie waar plek is. Hoe sneller op de plek waar deskundige hulp aanwezig is, hoe beter. Maar niet iedereen denkt zo. Tja, mannen? Stel je eens voor, je embryo heeft al jaren liggen wachten, baarmoeder eindelijk ontvankelijk en in gereedheid gebracht met als resultaat een celdeling met groeispurt, gebroken vliezen die wateroverlast geven, gevolg ontzettende krampaanvallen wat echt niet bevalt, maar als je dan vraagt om snel wat hulp, krijg je met een wachttijd vermomd als reistijd, te maken. Baringsnood is nood. Ontsluiting vraagt niet om sluiting.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-