Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Parken afgesloten voor honden zonder lijntje

 

hond aangelijndAls de drie woorden ‘aan de lijn?’, als een vraag gesteld worden, ben je:

- of te dik
- of op zoek naar je broek
- of high
- of alle drie


Maar niet in Zoetermeer. Daar wordt een groot aantal hondenbezitters geconfronteerd met het voornemen om in gebieden waar de hond nu nog los mag lopen, een aanlijnplicht in te stellen. Zij zullen derhalve op die vraag een heel andere uitleg geven. Dat mag. Die hondenvrijheid is hartstikke belangrijk. Zelfs de kip heeft tenslotte zijn vrije uitloop-ei. Waarom die hond weer muilkorven? Het is trouwens ook veel te lastig, je telefoon aflezen met ook nog eens een hond aan de lijn. Nu ben ik ook zelf in het bezit van halsbanddragende viervoeters die de inkomsten van hondenbelasting tot grote hoogte stuwen, maar heb geen moeite om die halsband ook te gebruiken waarvoor ik hem heb aangeschaft. Dat heeft als voornaamste reden dat ik ze niet hoef te roepen als te ver af zouden dwalen. Het stelt me tevens gerust dat ze niet op zoek kunnen naar het verstoren van het broedgedrag van de zeldzame vreemde vogel. Trouwens, ik ben ook veel te lui om een kwartier lang mijn hond zijn naam te schreeuwen omdat deze weigert te komen.

Dat neemt niet weg dat een hond strak aan de lijn straks ook aan de lijn moet.
Tenslotte kan hij zijn overtollig vet niet meer kwijt.
Ik denk, met dat beleid, wij binnenkort in Zoetermeer de eerste gemeente zullen zijn met een hondendiëtiste. En dat in beeld gebracht door Hart van Nederland en Zoetermeer Actief.
Dat schreeuwen zal ik wel missen.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-