DSC 5258Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Fietsstad Zoetermeer

De stad Zoetermeer is door de Fietsersbond uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland.
Dat Zoetermeer de naam stad meekrijgt , is al een eer en geschiedkundig onjuist , maar met het voorvoegsels Fiets mag de Stad Stadse trots uitstralen. Wat een feest. En dat zie je dan ook.
Als je goed oplet zijn de fietspaden bezaaid met confetti van McDonalds en het weerschijn van de zon op de talloze rondslingerende blikjes is een compensatie voor de doorgaans matig verlichte fiets in donkere tijden.
En dat deze week Veilig Verkeer Nederland met de onheilscijfers kwam over het aantal dodelijk ongevallen met fietsers, daar moet de Zoetermeerse E-Biker zich niets van aan trekken. Het is toch genieten om E-Biker te zijn in dit dorp. Oh sorry, stad. Een kniesoor die zeurt over de rotzooi langs de weg, want jij fietst met een milieuvriendelijke batterij achterop. Een pessimist die regen ziet als zijn batterij niet volgeladen is en wat is er leuker: om Boukje Mollema te spelen met een opgevoerde fiets of te denken aan een auto die te laat door heeft dat je misschien wel te hard rijdt. En dat alles in Zoetermeer. De fietsstad van het jaar. Wat een feest. Ik stel voor dat elke fietser als hij of zij een andere fietser tegenkomt, vrolijk de fietsbel uitprobeert. Maar ik ga wel kijken of er een bel op batterij is. Tot horens.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-