Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Een brug slaan


20220321 172157 resized 1Met stomme verbazing lees ik deze week dat er een brug is afgesloten in het Westerpark. De reden is dat de brug onveilig is, maar er is irritatie omdat men nu om moet lopen. En ja, die irritatie irriteert en verbaast mij dus wel. Veiligheid? Ach, niet zo belangrijk blijkbaar. Even gaan mijn gedachten naar een vreselijke oorlog hier niet zo ver vandaan. Je hebt de bommen overleefd die de brug over een echte rivier hebben vernield en nu moet je omlopen voor een stukje brood dat er misschien niet eens is. Maar het is erg flauw van mij om het over oorlogsellende te hebben als er serieuze vragen worden gesteld in de gemeenteraad over dit afsluitingsbeleid.

Omlopen? Omfietsen? Even naar Google Maps all mighty. Ik ga echt niet met de fiets naar het Westerpark om uit te zoeken wat er zo irriteert dat het vragen oproept. Ik irriteer mij bij voorbaat al aan het feit dat ik misschien wel om moet rijden.
Maps, wat een uitkomst. Zorgvuldig gaat mijn muis zijn weg en ik lees de gecreëerde afstanden af op mijn scherm. Ja, ja, als ik wandel met de snelheid van 5 km per uur moet ik 6 minuten omlopen van natuurtuin naar bowlingcentrum. En met de fiets met 15km per uur, schrik niet, 2 minuten.

Ik vraag me af wat deze geïrriteerde mensen doen als ze naar de Efteling gaan, in de rij gaan staan en na 6 minuten bij het bord komen: vanaf hier is het nog een uur wachten.
Volgens mij komt er dan oorlog.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-