Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De oplettende burger

20220404 122650 copyOp mijn vraag aan onze burgervader waarom hij zo diep moest ademhalen, vertelde hij mij in goed vertrouwen dat hij samen met de politie de georganiseerde misdaad in Zoetermeer nog beter wilde gaan aanpakken. Volgens hem een kwestie van de lange adem, vandaar. Zijn diepe zucht herken ik wel. En zijn oproep aan de burger om mede op te letten om de omgeving veilig te houden, is een goed bedoelde poging de dalende criminaliteitscijfers verder te laten dalen. Het spreekt mij wel aan. Ook het preventieve beleid wat wordt ingezet kan ik wel waarderen. Scholen laten bezoeken en goede voorlichting geven.

Tevreden schud ik de goede man de hand en loop snel richting toiletten.
Uit mijn binnenzak haal ik een plastic zakje met wat wit poeder. Goede Coke. Net gekocht. Bij een schoolplein staat een dealer met goed spul. En anders ken ik wel iemand die een pandje heeft op een bedrijventerrein. Ook goed spul. Voorzichtig wat op de palm van mijn hand en diep snuiven.
Ik kan weer denken. Voortaan ga ik goed op te letten of ik ook geen georganiseerde criminaliteit kan ontdekken in mijn omgeving.

 

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-