zin column2Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: hoop en vertrouwen.

Dit lied, dat gebaseerd is op spirituele wijsheid van de Amerikaanse Hopi indianen, vind ik hoopgevend en inspireert mij. Dit lied geeft aan: de levensstroom gaat door, die kan je volgen en vertrouwen, wat er ook gebeurt. Durf erop te vertrouwen dat de stroom in jezelf je houvast geeft.


I’m walking my path to the river and I know that the river is wild
The water is giving - the water is living
So I can trust like a child
I’m walking my path to the river, I can see that the river is wide
It’s the water of the past and the water of the future
And I remember the river inside.

Ik loop mijn pad naar de rivier en ik weet dat de rivier wild is
Het water geeft - het water leeft
Als een kind kan ik erop vertrouwen
Ik loop mijn pad naar de rivier en ik zie: de rivier is groots en ruim
Het is het water van het verleden en het water van de toekomst
En ik herinner mij de rivier vanbinnen

De tekst is oorspronkelijk afkomstig van de cd ‘The river inside’ van Sarva-Antha

 

Ik heb nog nooit zoveel gewandeld als in deze tijd. Vaak neem ik het Leidsewallenpad langs de vaart die daar al eeuwenlang (zeker 800 jaar) stroomt. De vaart is weliswaar geen wilde rivier, maar toch komt dit gedicht in me op. Wat voor hectische tijden er soms ook zijn geweest, het water blijft stromen zoals het altijd heeft gedaan. Dat geeft mij een troostrijk gevoel. Dit gevoel helpt mij om met de huidige onzekere tijd van corona om te gaan. Het virus daagt me uit om meer dan ooit tevoren te leven met onzekerheid. Regelmatig van het ene op het andere been gezet worden, is lastig om mee om te gaan. En daarin ben ik niet de enige.

In mijn volgende column van zondag 6 februari zal ik nog een andere betekenis van dit lied geven.

Columnist: Helen de Roos

 

De Zoetermeerders die mee schrijven aan deze column komen uit twee groepen die regelmatig schrijven over zingeving. Dit zijn ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer' en initiatiefgroep ‘Buiten de lijntjes’. De werkgroep ‘Zingeving jong senioren Zoetermeer’ heeft zich tot doel gesteld door middel van interviews levensverhalen van (jong)senioren te verzamelen. De initiatiefgroep 'Buiten de lijntjes’ is gehuisvest in de Adventskerk aan het Wilhelminapark. Zij willen buiten de kaders denken en een breed scala aan activiteiten organiseren rond zingeving.

 De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

 

-advertenties-

-goede doel-