fietsenHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Fietsen naar Stadshart, goed voor je hart.

Het is erg handig om een auto te hebben die je naar het werk brengt. Vervelend dat je niet bij de voordeur van de zaak kunt staan. Dat je een kwartiertje naar een parkeerplek moet zoeken is te verkiezen boven de fiets. En het is vanaf de gevonden parkeerplaats maar tien minuten lopen.
Het is erg handig om een auto te hebben die het mogelijk maakt een pak melk en een potje mayonaise te halen. Vervelend dat je niet in de voordeur van de supermarkt kunt parkeren. Het is even zoeken naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats. Wat een tegenvaller. Er is nog slechts één plekje en nu moet je zeker vijf minuten lopen.
Als je thuis komt, is het balen dat net voor jou, de buurman voor jouw voordeur jouw parkeerplekje inpikt. Het is je buurman want anders… Nu moet je helemaal twee straten verder parkeren. Dat is zeker vijf minuten lopen terug naar huis.

Vandaag is alweer de mayonaise op. Wat gaat dat spul snel.
Je besluit om eindelijk maar eens je gezonde verstand te gebruiken besluit gezond te doen. Je gaat met de fiets naar het Stadshart van Zoetermeer. Ze hebben daar juist die lekkere vette mayonaise. En omdat je toch al die richting op bent, je moet ook nog een nieuwe broek. En juist die grotere maat broek vind je daar want de buik is wel wat gaan bollen. Wat een gedoe, bellen, bestellen.
Heb mijn buik zachtjesaan wel vol van dat gedoe. Vraag me af of de zaken zo wel goed lopen.
Enfin, het Stadshart in. Geen BOA te zien dus snel de fiets bij de voordeur van de winkel gezet. Op slot. Kom je terug, fiets weg. Gestolen?
Wanhopig kijk je om je heen, maar de man met de daklozenkrant helpt je aan een antwoord. Neen, hij is verwijderd door de handhaving op last van de gemeente. Wat gemeen.
Je had natuurlijk ook gebruik kunnen maken van de gratis fietsenstalling, maar dan had je vijf minuten moeten lopen. En lopen, waarom lopen als je een fiets hebt?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

-advertenties-

-goede doel-