schaakn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: De zevende ronde KNSB-teamcompetitie

 

Meesterklasse. De eerste vijf teams van deze klasse moesten het opnemen tegen de laatste vijf teams. Er deed zich geen enkele verrassing voor: de top-vijf wonnen allemaal. LSG IntelliMagic Leiden won in Utrecht met 4-6 van Paul Keres en mede-koploper AMEVO Apeldoorn won thuis met dezelfde cijfers van HWP Sas van Gent, de beide teams voeren nu samen de ranglijst aan met 11/7. 

Klasse 2B met het Zoetermeerse Promotie. In deze klasse bleef SOPSWEPS winnen, ditmaal met 2,5-5,5 van Wijker Toren, en voert nu de ranglijst aan met 12/7. EuroParcs/Autovakm/SchaapMACh kwam alleen op de tweede plaats met 11/7 door een forse winst van 5,5-2,5 op concurrent SG Max Euwe. Promotie boekte in de uitwedstrijd tegen VAS2 in Amsterdam een nipte winst van 3,5-4,5. De toppers Bernard Bannink en Eelco Kuipers beslisten de wedstrijd door aan de borden 1 en 2 te winnen, terwijl slechts een partij verloren ging. Promotie staat met 8/7 op een prachtige vijfde plaats.

Klasse 3F met het Zoetermeerse Botwinnik. In deze klasse bleef Laurierboom Gambiet alleen aan de leiding met 12/7 door een winst van 5-3 op Woerden. Van de achtervolgers won alleen Botwinnik met de grote cijfers van 2-6 van Krimpen aan de IJssel en staat nu met 11/7 alleen op de tweede plaats want concurrent RSR Ivoren Toren speelde met 4-4 remise tegen Erasmus en staat nu derde met 10/7. Met nog twee ronden te gaan is Botwinnik nog steeds in de race voor het kampioenschap.

                                

                                   … na Pb5                                           na Dxc7
Pijpers mrt 23 Winter mrt 23

Arthur Pijpers (LSG) – Xander Wemmers 1-0. Paul Keres – LSG IntelliMagic Leiden 4-6. Arthur zet in enkele krachtzetten zwart op verlies, al doet zwart niet de beste zetten want hij ziet het al niet meer zitten: Tf3 Ta7; Tfg3 Pxc3 (?); Txg7+ Kh8; Tg8+ Kh7; T3g7+ Kh6; Tg4 Kh7; T8g5 en 1-0.   

Ilja Zaragatski – Arthur de Winter (Amstelveen) 0-1. Zukertort Amstelveen – Groninger Combinatie 3-7. Zukertort leed een grote nederlaag tegen Groningen, maar het grote talent van Zukertort, Arthur de Winter, liet weer eens zijn grote klasse zien, hier wint hij na een prachtige partij met mat in drie: De3+; Kf1 Le2+; Ke1 Ld3# !!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

-advertenties-

-goede doel-