Teakwondo - De Zoetermeerse Taekwon-Do vereniging Baukdu met 11 deelnemers deelgenomen aan het Open Taekyon in Oss. Het Open Taekyon is een jaarlijks terugkerend I.T.F. Taekwon-Do sparringtoernooi

(I.T.F. - International Taekwon-Do Federation). De stijl die I.T.F. beoefent is “semi-contact” en gebaseerd op het scoren van punten. Er wordt gescoord waneer een geoorloofde techniek op de juiste plek bij een tegenstander wordt geplaatst.

Het Open Taekyon toernooi werd bezocht door verenigingen uit Nederland en België. De deelnemers konden uitkomen in jeugd tot en met senior categorieën. Dit op basis van gewichtsklasse en graduatie.

Alle wedstrijden bij de jeugd duren 1,5 minuut en bij junioren en senioren 2 minuten. Bij winst mag de winnaar door naar de volgende ronde.

De weken voorafgaand het Open Taekyon toernooi hebben de leden van Baukdu intensief getraind om zo topfit deel te kunnen nemen.

In de jeugd B-klasse (punt-stop systeem) deden 2 deelnemers van T.V. Baukdu mee. Met steun van de coach werden goede partijen gedraaid en veel punten gescoord. Uiteindelijk wist T.V. Baukdu 1 podiumplaats te behalen.

Aan het einde van de ochtend startte de jeugd A-klasse. Deze klasse is voor gevorderde Taekwondoin (beoefenaar). Deze wedstrijden zijn op basis van een doorgaand punten systeem. Uiteindelijk werd het harde trainen beloond met 2 podiumplaatsen.

Bij de senioren waren veel leden van het Nederlandse team aanwezig en dus een hoog niveau Taekwondo-in De technieken die hier uitgevoerd worden zijn sneller en veelzijdiger. De partijen in deze poules gingen er soms pittig aan toe. Er werd flink gestreden en er werden mooie punten gescoord. T.V. Baukdu wist bij de junioren en senioren 3 podiumplaatsen te behalen. De trotse winnaars zijn:

Taekwondogroep2013

Jay Groen  A-klasse Jeugd meisjes  2e plaats
Amy Sie  A-klasse Junioren dames  2e plaats
Soraya Oemrawsingh  A-klasse Junioren dames  2e plaats
Siema Biseswar  A-klasse Jeugd meisjes  2e plaats
Quincey van der Kurk  B-klasse Jeugd meisjes  3e plaats
Corsino Jap-Sam  B-klasse Senioren heren  3e plaats

Met totaal 6 podiumplaatsen kijken de leden van Baukdu terug op een geslaagd toernooi.

Interesse in Taekwondo? Bij Baukdu is er 3x per week les. Deze wordt gegeven door ervaren instructeurs. De eerste proefles is gratis. Voor meer info; kijk op www.baukdu.nl.

Baukdulogonieuw

 

-advertenties-

-goede doel-