1steRace

JordiKruijtWoensdagavond stonden er twee Ouder/Kind races op het programma. In deze race kunnen de junioren een race rijden met papa of mama. De races duren 30 minuten en de startopstelling wordt bepaald door een kwalificatieronde van 7 minuten door de junioren. De ouders starten de race en moeten minimaal 10 minuten blijven rijden. Hierna mogen ze wisselen met de junioren. Veel van de ouders hebben minder race ervaring dan de junioren. Dit zorgt voor veel spektakel op de baan!

Bij de eerste race staan er negen teams aan de start. Tijdens de kwalificatie is het erg spannend. De coureurs zitten dicht bij elkaar met de tijden. Uiteindelijk rijdt Jaxon Verhoeven voor het team Speedlover samen met zijn vader J.P. naar de poleposition. Daarachter weet Bob Ketelaar een tweede tijd te rijden voor team Ketelaar2. Jordi Kruit weet als een van de Flying Dutchmen een derde plaats te bemachtigen.

De start gaat erg netjes. Hier en daar weten sommige ouders plekken goed te maken en ontstaan er sportieve en leuke gevechten. Zodra de eerste tien minuten van de race verstreken zijn, beginnen direct de eerste wissels. De wissels gaan allemaal goed en pas hierna is duidelijk hoe de stand werkelijk is. Alle junioren doen hun best om te vechten voor een plek.

Dan is daar de finishvlag. Team Speedlover behaalt een mooie overwinning en team Ketelaar2 en de Flying Dutchmen eindigen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Uitslag Race 1

 1 Speedlover

2 Ketelaar 2

3 Flying Dutchmen

 

Bij de tweede race staan er dertien teams aan de start. Voor Team Chevy rijdt Jordy van der Eijk overtuigend naar de poleposition. Zijn vader Peter mag straks op de eerste plek starten. Verrassend is de tweede plek van Juliette Geerlofs. Kim van Drunick legt voor team KvDRacing beslag op de derde plek.

Een aantal ronden na de start barst de strijd los en ontstaat er een  rommelig geheel op de baan, waarbij veel gebotst wordt. De wedstrijdleiding ziet geen andere mogelijkheid dan de race stil te leggen. Veiligheid en sportiviteit staan voorop!

De ouders krijgen een herkansing en de race wordt opnieuw gestart. Alles gaat er nu veel netter en sportiever aan toe. Toch wordt er geen enkele plek weggegeven en worden er  tikjes uitgedeeld.

Na tien minuten beginnen de wissels. Elke team heeft duidelijk een andere strategie. Zo komen sommige junioren na hun wissel achter een ouder op de baan vast te zitten en verliezen ze veel tijd. Andere junioren kunnen veel tijd goed maken omdat ze op een vrije baan terecht komen.

Na alle wissels is duidelijk dat vooral Jordy veel tijd heeft verloren. Kim rijdt op de eerste plek, maar Juliette op de tweede plek komt steeds dichterbij. Een klein foutje kan Kim de overwinning kosten. Echter ze maakt die fouten niet. Ze wint de race met Juliette op een centimeter afstand. Zo zie je maar heren, dat dames ook verschrikkelijk snel kunnen rijden!

Jordy rijdt nog wel de snelste rondetijd van de race maar ligt te ver achter. Hij wordt derde.  

Uitslag Race 2

1 KvD Racing

2 Geerlofs

3 Team Chevy

 

Wil je ook deelnemen aan een race? Alle coureurs hebben eerst een introductiecursus en race-lessen gevolgd bij Attractiecentrum Zoetermeer. Na het behalen van een race-certificaat kun je iedere laatste woensdag van de maand meedoen met een race bij Attractiecentrum Zoetermeer. Meer info; www.kartcursus.nl

-advertenties-

-goede doel-