meervogelsgroepKorfbal- Meervogels heeft een langer verblijf in de Overgangsklasse inmiddels veilig gesteld. Reden voor coach Aad van Rijthoven wat spelers speelminuten te geven die dit jaar vooral in het 2e team van de Zoetermeerse korfbalvereniging speelden.

Tegen IJsselvogels uit Moordrecht was in de 1e helft weinig verschil te bemerken in de elite 8 van de gasten en de op 4 plaatsen gewijzigde ploeg uit Zoetermeer. Gaandeweg de 1e helft was het echter wel de ervaring van IJsselvogels die ervoor zorgde dat de rust werd bereikt met een 11-6 achterstand, gezien vanuit het oogpunt van Meervogels.

De 2e helft gaf een wat evenwichtiger beeld waarin de thuisploeg zich terug in de wedstrijd knokte. Vanaf 9-13 werd een tussensprint ingezet en een kleine 10 minuten voor tijd prijkte er een gelijke stand op het scorebord, 13-13.

Een van de talenten van de doorkomende jeugd, A speelster Eline van Lomwel, zorgde er even later voor Meervogels zelfs op een 14-13 voorsprong kwam.  In een spannende slotfase trok de thuisploeg aan het Vernède Sportpark uiteindelijk aan het langste eind en won met 16-15.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in deze veldcompetitie. Op 25 mei gaat Meervogels nog op bezoek bij Sporting Delta in Dordrecht om de competitie af te sluiten tegen KVA op 1 juni.