POY foto 1

De Pre Olympic Youth Cup werd in het weekend van 27/28 april gehouden in Bergisch Gladbach, Duitsland.  Namens Pro Patria turnden Chiara Frisina Fauste  en Marisa Koedoot op dit internationale toernooi met deelneemsters uit Duitsland, Zweden, Argentinië, Oekraïne en Luxemburg. Het toernooi geldt als voorbereiding op  het European Youth Olympic Festival: een tweejaarlijks sportevenement voor jonge sporters (voor turnen 14 en 15 jaar) uit heel Europa. Dit jaar wordt het festival in Utrecht georganiseerd (14-19 juli).

Voor beide Pro Patria turnsters was het hun eerste optreden op het internationale podium. Er werd in drie leeftijdscategorieën geturnd.

Marisa  Koedoot behaalde in haar leeftijdscategorie (12 jarigen) met een totaal score van 47.150 het goud en bleef maar liefst 6.5 punten voor op de nummer 2 de Duitse turnsters  Maja Schott en Jennifer Preis (40.650). Marisa behaalde op alle vier de toestellen de hoogste score.

In haar leeftijdscatergorie(14/15 jarigen) eindigde Chiara Frisina Fauste met 44,60 op de 9e plaats. De Duitse Kim Janas werd hier 1e (55.150).

-advertenties-

-goede doel-