DSCN2025

Karate - Afgelopen zondag was het Charity Tournament XIII in Rotterdam, een groot nationaal kumite toernooi voor de jeugd, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Op dit sterk bezette toernooi met circa 250 deelnemers verscheen Budoschool Kai Sei met 9 karateka op de tatami, die beslag wisten te leggen op vier gouden, één zilveren en één bronzen medaille.

In de ochtend kwamen de jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar in actie. Debutante Wissal El Boudakhani won al haar wedstrijden in de categorie meisjes 7/9 jaar +35 kilo en behaalde de eerste gouden plak voor Kai Sei. In de categorie jongens 7/9 jaar +35 kilo won de eveneens debuterende Chakir Laghmich ook al zijn wedstrijden, goed voor het tweede goud. Elvin Gerritsen verloor in de categorie jongens 7/9 jaar +30 kilo de eerste ronde op scheidsrechterbeslissing. Hij wist zich helaas niet te herpakken in de herkansing. In de categorie jongens 7/9 jaar -30 kilo won debutant Ayman van den Bosch al de wedstrijden in zijn poulegedeelte en bereikte daarmee de finale. Jammer genoeg kon hij deze laatste partij niet in zijn voordeel beslissen, maar behaalde wel een mooie zilveren medaille. De debuterende Glenn Leggedoor en Myron in ’t Veld, beide uitkomend in de categorie jongens 10/11 jaar -35 kilo, verloren de voorrondes en kwamen helaas niet verder in het toernooi. Nicky Gerritsen won in de categorie meisjes 10/11 jaar +43 kilo overtuigend al haar wedstrijden en behaalde de derde gouden plak voor Kai Sei.

In de middag was het de beurt aan de jongens en meisjes van 12 t/m 15 jaar. In de categorie jongens 12/13 jaar -60 kilo won Raffi Zamani zonder tegen punten al zijn wedstrijden, waarmee hij de vierde gouden medaille behaalde. Hekkensluiter Olga Milovanova, uitkomend in de categorie meisjes 12/13 jaar -50 kilo, herstelde zich na een verliespartij in de kwartfinale goed en vocht zich in de herkansing terug naar een strijd om de derde plaats, die zij ruim won en waarmee zij de bronzen medaille pakte.

Het was een zeer geslaagd toernooi, mede door het goede doel waar dit toernooi voor bestemd was, namelijk Buddies for Life, een stichting die zich inzet voor ernstig zieke mensen, en Roparun.