dames waterpololaatstewedstr

Nikkie van Veen scoort twee maal voor winnend SG WZC (Foto: Olaf Otten)

De waterpolodames van SG WZC Zoetermeer (4) speelden hun laatste competitiewedstrijd uit tegen middenmoter ENC Arnhem (6). Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Alleen in het geval de nummer 3 van de competitie onverwacht punten zou laten liggen tegen de nummer 9, zou WZC nog een plaatsje kunnen stijgen. Een situatie die de WVZ & ZVZ Combinatie niet in eigen hand had en dus was de doelstelling om het seizoen met een leuke wedstrijd af te sluiten. Met een klinkende 5-10 overwinning kon er tevreden terug gekeken worden.

Het flitsende en energieke spel van de laatste weken had Zoetermeer thuis gelaten. In Arnhem ging de ploeg berekenend te werk. Met sterk verdedigend spel, iets waar de ploeg van coach Ton Kloosterman veel progressie op geboekt heeft dit seizoen, werd het Arnhem moeilijk gemaakt om bij het doel van keepster Kim van Rooyen te komen. Aanvallend leunden de dames erg op het aanvalsspel van topschutters Marloes Knol en Nikkie van Veen. Toch waren het Marise de Groot en Eveline Helmstrijd die aanvallend hun stempel op het spel konden drukken. Beide speelsters wisten dit duel twee maal te scoren. Een bevestiging van de progressie dit seizoen. "Het spel zoals we dat graag willen spelen is voor iedereen duidelijk," vertelt Kloosterman. "Iedereen weet wat er bij bepaalde situaties verwacht wordt. Als we het dan zo weten te krijgen dat speelsters op hun sterke posities komen, spelen we onze leukste wedstrijden. Vandaag was het misschien qua passie iets tammer dan de laatste wedstrijden, maar dat kan ook niet anders. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik vind het een kunst dat we vanavond tegen deze lastige, fysieke tegenstander degelijk gespeeld hebben. We hebben het altijd moeilijk gehad hier in Arnhem. Vanavond iets minder. Ik ben dan ook enorm trots op deze meiden. Het was een mooi seizoen waarin iedereen hard gewerkt heeft en individueel beter is gaan poloën. Nu gaan we lekker vakantie vieren en kunnen we terugkijken op een heerlijk seizoen.' 

De dames trainen nog door tot juli. Halverwege augustus beginnen de eerste trainingen weer in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Eind september zijn de eerste wedstrijden.

ENC Arnhem - SG WZC: 5-10

Periodestanden: 1-2, 1-3, 2-2, 1-3

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4x, Eveline Helmstrijd, Marise de Groot en Nikkie van Veen allen 2x

Klik hier voor de stand

-advertenties-

-goede doel-