20140321-12688

20140321-12641Freek van der Wart, Rosalie Huisman en Sanne en Yara van de Kerkhof zijn nog maar net terug van de Olympische Spelen en daarna het WK in Canada, maar toch al weer even terug op hun ‘oude’ stekkie YVZ. De topschaatsers van internationale allure begonnen allemaal bij de Zoetermeerse IJsvereniging hun carrière, als kinderen van 9 of 10 jaar. Freek, Yara en Sanne kwalificeerden zich voor de Olympische Spelen in Sochi, Rosalie hoort intussen ook al bij de Nederlandse top met een 4e plaats klassering op het NK.

Op de laatste les van het shorttrackseizoen stonden ze er weer, met zichtbaar groot plezier tussen de jeugdleden van hun club. Rondjes rijden met de jeugd, hier en daar een aanwijzing of advies en vooral samen plezier hebben.

Peter van der Wart (vader van Freek): “Dit is precies wat ze het allerleukst vinden, echt racen met elkaar. Langebaan schaatsen draait om wie er het snelst is, maar bij shorttrack komt de interactie om de hoek kijken. Soms gaat dat mis, zoals in Sochi: dat is de sport. Het is dan wel extra mooi als het op het WK wél lukt!”

Na 16 jaar shorttrack, twee keer deelname aan de Olympische Spelen en vele wedstrijden en medailles nam Sanne van de Kerkhof bij YVZ afscheid van het shorttrack. De laatste twee jaar van haar schaatsloopbaan kampte ze met veel blessures, maar ze kan terugkijken op een zeer geslaagde carrière.

20140321-12659 20140321-12654

Bestuurslid Eric Speijers overhandigde Sanne, Yara, Freek en Rosalie bloemen én een heel bijzonder cadeau uit naam van de trainsters. De trainsters van YVZ die deze rijders al van kleinst af kennen en ook hebben leren shorttracken waren de archieven in gedoken om veel jeugdfoto’s van de schaatsers op te zoeken. De eerste wedstrijden van Yara en Sanne, een heel jonge Freek op het podium. De foto’s werden gebundeld tot een klein fotoboek, dat alle 4 de schaatsers kregen overhandigd. Koen Hakkenberg, ook een YVZ schaatser in de Nederlandse top, kon helaas bij de huldiging niet aanwezig zijn, zijn moeder nam voor hem het boekje in ontvangst.

Het laatste rondje was natuurlijk een ererondje voor Sanne, die met haar armen vol rozen – van ieder lid één!- langs de erehaag van YVZ-leden schaatste.

20140321-12678 20140321-12683

-advertenties-

-goede doel-