Logo Historisch ZoetermeerHet historisch Festival is ook dit jaar te bezoeken op de Markt! In de Dobbe is al een groot podium gebouwd waarop Storytellers theater zal spelen. Twee dagen lang staat Zoetermeer weer in het teken van de geschiedenis, met uitvoeringen van jeugdmusical ‘De Turfheksen’, over de allereerste bewoners van Zoetermeer. Meer over de Turfheksen lees je hier: De Turfheksen

Op zaterdag zal er om 18 uur een roofvogelshow worden gehouden en als het donker begint te worden kunt u genieten van de spectaculaire show Aqua Magica met veel actie, dans en lichteffecten. Zondag begint de dag met de roofvogelshow om 12 uur, waarna weer de voorstellingen van Turfheksen en Aqua Magica van start zullen gaan.

20130929-3260 historisch-festival-vogeslhow

Naast deze voorstellingen op het grote podium is er op de Markt en in het Stadhuis nog heel veel te doen! Zo loopt het grime team rond om kinderen te schminken, kun je in het Stadhuis op bezoek bij een middeleeuwse boekbinder of kalligrafeur. Ook het archief van de gemeente is geopend. Wie op zondag een klein uitstapje maakt naar de overkant van de Dobbe kan, naast de Nicolaaskerk, meedoen aan creatieve workshops bij ‘zondag in het park’.

Historische lezingen

Om 12.00 uur houdt historicus Ton Vermeulen een lezing over ‘1000 jaar leven met water’ en om 15.00 uur over ‘Cholera, scheepvaart en andere waterzaken’. Deze lezingen worden ook gehouden in de Raadzaal van het Stadhuis en vallen binnen het thema van het Historisch Festival: Water.

Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer presenteert zich in het Stadhuis aan de Markt-zijde. U kunt kennis nemen van archeologie, genealogie, historisch films en foto’s, diverse boeken uitgegeven door het HGOS, oude kaarten en de originele ambtsketting van de burgemeester van het dorp Zegwaart. Een bezoekje waard.

Gratis toegankelijk

Het festival is, net als de afgelopen jaren, gratis toegankelijk voor publiek. De organisatie kampt echter wel met een tekort vanwege een tegenvaller met de BTW. Dit jaar is het festival daarom iets kleiner en kan het ridderkamp niet doorgaan. “Heel erg jammer”, zo legt Sebastiaan Smits van Storytellers uit, “de laatste jaren kwam er steeds meer publiek op af”.

Om het festival dat een begrip is in Zoetermeer ook volgend jaar veilig te stellen wordt aan de bezoekers een vrijwillige bijdrage gevraagd. Door Crowdfunding hoopt de organisatie genoeg geld bij elkaar te krijgen om ook volgend jaar weer het Historisch Festival te kunnen organiseren.

Programma

                                                                         

   12:00 – De Turfheksen

   12:00 – Lezing: 1000 jaar leven met water

   13:00 – Boekpresentatie: Zoetermeer in 1574

   13:30 – De Turfheksen

   15:00 – Lezing: Cholera, scheepvaart en andere zaken

   15:00 – De Turfheksen

   16:30 – De Turfheksen

   18:00 – Roofvogelshow

   19:30 – AQUA Magica

   21:00 – AQUA Magica

zondag 28 september

   12:00 – Roofvogelshow

   13:30 – De Turfheksen

   14:00 – Creatieve workshops Zondag in het Park

   15:00 – De Turfheksen

   16:30 – De Turfheksen

   19:30 – AQUA Magica

   21:00 – AQUA Magica

-advertenties-

-goede doel-