In het kader van de Wereld Alzheimer Dag op 21 september start op 17 september bij WoonZorgcentra Haaglanden de ‘WZH Wereld Alzheimer Week’. Verschillende woonzorgcentra van WZH organiseren vanuit hun expertise op het gebied van dementie en geheugenproblemen verschillende activiteiten, lezingen en workshops rondom deze thema’s.

Opening nieuw Alzheimer Café

alzheimerweekHet activiteitenprogramma van WZH start op woensdag 17 september met de opening van het Alzheimer Café Escamp in WZH Waterhof. Het Alzheimer Café is een maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die met dementie te maken heeft. Alzheimer Café Zoetermeer vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats, de eerstvolgende is op dinsdag 7 oktober. Inloop vanaf 19:00 uur. Het programma start om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Vergeetachtig zijn we bijna allemaal wel eens. Zeker als we ouder worden. Maar wat is het verschil met dementie? Vergeetachtigheid is niet automatisch dementie en dementie is meer dan vergeetachtigheid. Het is eigenlijk geen ziekte maar een combinatie van ziekteverschijnselen die samen het dementiesyndroom vormen. In Nederland krijgt één op de vijf mensen dementie, met Alzheimer als de meest voorkomende vorm van dementie.

 

Workshops in Oosterheem

Op maandag 22 september wordt tweemaal een uitgebreide workshop gegeven rondom dementie en geheugenproblemen. Het ziektebeeld en thema’s als agressie en benaderingswijzen komen aan bod. De film ‘Met mij is niets mis’ wordt na het bekijken gezamenlijk na besproken.

Graag opgeven via het Servicepunt.

9.30 & 13.00 uur: WZH Oosterheem

-advertenties-

-goede doel-