De gemeente begint met de eerste fase van de herinrichting van het Dobbe-gebied. Op donderdag 29 augustus heeft zij een omgevingsvergunning aangevraagd voor de aanleg van een wandelverbinding en drie bruggen om de Dobbe. Hiermee wil de gemeente de winkelgebieden van de Dorpsstraat en het Stadshart beter met elkaar verbinden en meer levendigheid creƫren in het centrum van de stad.

sh-Dobbe 2De verbinding loopt vanaf de Markt, over het Marseillepad, waarbij wandelaars via een brug oversteken naar het Pastoorsbos. Het pad loopt vervolgens door het Pastoorsbos en verder langs de oever van de Grote Dobbe waar een brug de verbinding vormt naar het Dobbe-eiland. De route eindigt vervolgens via een brug vanaf het Dobbe-eiland weer op de Markt. Naar verwachting wordt de wandelverbinding in het voorjaar van 2014 in gebruik genomen.

In de vergunningaanvraag is ook de kap van struiken, bosjes en bomen rond de Dobbe opgenomen. Het overgrote deel van dit groen stond al op de lijst voor groot onderhoud omdat het in slechte staat is. Daarnaast is een gedeelte van de kap nodig voor de aanleg van de rondloop om de Dobbe.

De wandelverbinding om de Dobbe houdt rekening met het behoud van de groene uitstraling van het gebied zodat het voor Zoetermeerders aantrekkelijk is om hier te wandelen en te verblijven. De gemeente plant daarom ter compensatie van de kap zoveel mogelijk groen terug. De vergunningaanvraag staat op de website van de gemeente: www.zoetermeer.nl.

De ontwikkeling van het gebied rond de Dobbe en de aanleg van een aantrekkelijke wandelverbinding zijn een onderdeel van het project Culturele As. En dit project is deel van het programma Bruisende Binnenstad.

 

Lees meer over de plannen rond de Dobbe:

zoetermeeractief.nl/niet-blij-met-brug

zoetermeeractief.nl/info-avond-dobbe-gebied

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-