keerpunt buitenbadStaat de toekomst van het buitenbad van het Keerpunt op de tocht? Wellness center Sweet Lake Wellness heeft volgens Zó! Zoetermeer plannen om het buitenbad te slopen, hoeveel zwemwater er dan voor terug komt is nog niet bekend.

In juli 2013 nam de raad een besluit over het Aquapark Keerpunt. Wellness center Sweet Lake Wellness zou het binnenbad verbouwen, maar voor het buitenbad werd een voorwaarde gesteld van ‘het behoud van de openluchtfunctie van het zwembad’. De buitenbaden zouden in de zomermaanden voor iedereen toegankelijk moeten blijven volgens het besluit van de raad.

Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer is bezorgd over de toekomst van het buitenbad. Nu is er ca. 1600 vierkante meter zwembad beschikbaar voor kleuter en peuter, ca. 750 vierkante meter dieper water voor vrij zwemmen en instructie en een tussenliggend gedeelte van ca. 275 vierkante meter. Zó! heeft vernomen dat er veel minder zwemwater terugkomt na de verbouwing en stelde hierover vragen aan de Raad.

Zó! Zoetermeer vraagt de gemeenteraad of zij op de hoogte zijn van deze plannen van Sweet Lake Wellness, hoeveel zwemwater er beschikbaar blijft na de verbouwing en hoeveel weken per jaar het buitenbad opengesteld wordt voor publiek. Ook wil Zó! graag weten wanneer begonnen gaat worden met de verbouwing en welke gevolgen dat heeft voor deze zomer.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-