Randstadrail Zoetermeer stadhuis 1De net gerenoveerde tramhalte Stadhuis is zo lek als een mandje. Bij een flinke regenbui vormen zich enorme plassen op de perrons. De natte perrons zijn glad en kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De CDA-fractie vindt de situatie bij de halte Stadhuis onwenselijk en stelt vragen aan het college.

Het viel CDA-raadslid David Weekenstroo op dat toen hij de RandstadRail uitstapte er enorme plassen water op de grond lagen en water uit het dak stroomde. “Op sommige plekken lag zo’n plas water dat je er met een grote boog omheen moest lopen,” vertelt het CDA-raadslid. “Het perron was hierdoor ook maar voor een deel te gebruiken. Niemand gaat voor zijn plezier in een plas water staan. De natte perrons worden bovendien glad en dat kan gevaarlijke situaties kan opleveren, ook in de zomer. Maar ik moet er niet aan denken wat er zou kunnen gebeuren als in de winter de plassen bevriezen door vorst,” aldus Weekenstroo.

De CDA-fractie vindt de situatie bij de halte stadhuis onwenselijk en stelt vragen aan het college. Hieruit moet duidelijk worden of de lekkage bij het college bekend is, wat hier aan gedaan gaat worden en wanneer het gerepareerd kan zijn. Verder moeten de kosten hiervan duidelijk worden. “We vinden het belangrijk dat de lekkage verholpen is voordat de eerste vorst komt in verband met de veiligheid van de gebruikers van de halte Stadhuis.”

Weekenstroo wil van deze gelegenheid tevens gebruik maken om aan te kaarten waarom er geen bankjes op de halte van de RandstadRail staan.

-goede doel-