silverdome logoDe Partij Democratie voor Zoetermeer van Wim Blansjaar heeft maandagavond voor flinke opschudding gezorgd bij het college. Het college hoorde verbaasd aan hoe PDvZ verkondigde uit 'betrouwbare bron' te hebben vernomen dat het Silverdome wordt gesloopt om plaats te maken voor het Transportium, dat tóch gaat komen.

Tijdens de commissievergadering stelde Willeke Mertens namens de Partij Democratie voor Zoetermeer vragen aan het college. De partij had uit 'betrouwbare bron', die zij niet bekend wilden maken, vernomen dat het Silverdome gesloopt zou gaan worden. Het Transportium, dat eigenlijk al afgeblazen was, zou dan wél door kunnen gaan en wel op de plek van Silverdome. Mertens wilde van het college weten of zij op de hoogte waren van deze plannen en of hier onderzoek naar gedaan gaat worden.

Wethouder Ingeborg ter Laak luisterde verbijsterd naar de vragen en verklaarde dat het college nog van niets wist maar natuurlijk deze vragen gaat laten onderzoeken. Ter Laak: "Wij zijn sinds vorig jaar in overleg met Aprisco, de eigenaar van Silverdome, naar aanleiding van het sluiten van de Oval. Tegelijkertijd zijn de gesprekken gestart over de toekomst van Silverdome. Wij zijn niet op de hoogte van eventuele sloop plannen." Ook gaf het college aan niet op de hoogte te zijn van een doorstart van het Transportium, dat was immers volgens de initiatiefnemers geen haalbaar plan.

'Plannen Silverdome ook belangrijk voor zwembad'

In een reactie laat Wim Blansjaar weten dat zijn partij onderzoek deed naar de haalbaarheid van een nieuw te bouwen zwembad in het Van Tuyllpark, toen zij op de sloopplannen van het Silverdome stuitten. "In onze uitwerkingen van de plannen voor een zwembad is de samenwerking met Silverdome zeer belangrijk. Het zwembad zou 50% kunnen besparen op energie door restwarmte van Silverdome te gebruiken, dat is een enorm bedrag! Zonder Silverdome wordt de haalbaarheid van een nieuw zwembad op deze locatie moeilijker." De plannen van de PDvZ voor het nieuw te bouwen zwembad waren volledig gebaseerd op de samenwerking met Silverdome, zo onderzochten zij het terrein, de voormalige DSO voetbalvelden, vlak naast het Silverdome als eventuele locatie voor het zwembad.

De PDvZ heeft volgens Blansjaar de naam van zijn bron in vertrouwen doorgegeven aan de wethouder, zodat het college ook onderzoek kan gaan doen naar de plannen. 

 

Reactie eigenaar Silverdome

Harold Beugelink, de eigenaar van Silverdome, laat in een reactie op ons artikel weten dat er absoluut geen sprake is van de sloop van Silverdome: “Sterker nog, ik heb nog nooit gesproken met de heer Blansjaar of iemand van zijn partij, dus ik begrijp niet waar hij deze informatie vandaan haalt!”

Het hele artikel met de reactie leest u hier: 

www.zoetermeeractief.nl/actueel-nieuws/330-juni-2018/14341-geen-sprake-van-sloop-silverdome

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-goede doel-