20131019-4421

Zojuist heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk het eerste stembureau van de PvdA in Zoetermeer voor geopend verklaard. Dat gebeurde in het Stadshart in een stembureau in de openlucht. Ook heeft de PvdA stembureaus in de wijken Seghwaert, Meerzicht, Rokkeveen en Oosterheem ingericht. Plasterk prees zich gelukkig met deze nieuwe vorm van inspraak. “Een historisch moment! De PvdA schrijft geschiedenis, dichtbij de mensen, transparant en dat met drie geweldige kandidaten voor het lijsttrekkerschap”.

20131019-4451
Marijn Jurriaans brengt de eerste stem uit in Zoetermeer
Het is dit jaar voor het eerst dat burgers hun stem kunnen uitbrengen op de lijsttrekker van een partij. Leden van de PvdA, maar ook niet-leden, kunnen zo samen beslissen over de kandidaat die lijsstrekker zal worden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.Vlak na het openen van de stembus werd al de eerste stem uitgebracht, Marijn Jurriaans meldde zich bij het stembureau om zich te laten registreren en bracht even later haar stem uit voor de nieuwe lijsttrekker.

Het aantal inschrijvingen is reeds de 500 gepasseerd, PvdA-leden en niet-leden samen. Om 11:15 uur had al zo’n 45 procent van de stemgerechtigden zijn/haar stem uitgebracht, per post, digitaal of persoonlijk, aldus afdelingsvoorzitter Werner Kasten.

Om 17:00 uur sluiten de vijf stembureaus.

Om 21:30 uur maakt partijvoorzitter Hans Spekman in 2B-Home de uitslag. De Zoetermeerders kunnen kiezen tussen voormalig Tweede Kamerlid Margot Kraneveldt, fractievoorzitter Taco Kuiper en voormalig wethouder Frans Muijzers.

20131019-4433 20131019-4468
Minister Plasterk sluit de stembus om de verkiezing te openen Kandidaat-lijsttrekker Margot Kraneveldt deelt een roos uit en informeert de bezoekers over de verkiezing

Lees hier ons artikel met uitgebreide informatie over de kandidaten: Zegt u het maar!

-advertenties-

-goede doel-