park-palensteinEr wordt hard gewerkt aan de aanleg van het nieuwe Park Palenstein. Daarom zijn sinds kort de busbaan en het fietspad tussen de Osylaan en de Du Meelaan afgesloten. Tot de nieuwe fietsverbinding in Park Palenstein open is rijden de bussen tijdelijk een andere route en voor fietsers gelden tijdelijk andere routes.

Door de werkzaamheden rijden fietsers tijdelijk via de Ambachtsherenlaan of de Leidsewallenwetering. Dit geldt tot medio november. Zodra het nieuwe fietspad in Park Palenstein open is, wordt het fietspad langs de Leidsewallenwetering niet meer gebruikt.

Toekomstige situatie

Vanaf de Markt en het Marseillepad komt een nieuwe fietsverbinding naar Palenstein die aansluit op het nieuwe fietspad in het park Palenstein vanaf de Dumeelaan naar de Osylaan ter hoogte van het CKC. De fietsroute via de Delftsewallen, Leidsewallen, Leidsewallenwetering naar het Van Doornenplantsoen verandert straks in een voetpad. Deze wijziging staat nu al met borden aangegeven. Wanneer het fietspad in het Park Palenstein bereikbaar is voor fietsverkeer gaat eind december ook de nieuwe busbaan open voor de bussen.

Planning

Naar verwachting is het Park Palenstein begin 2014 aangelegd, waarna de beplanting wordt aangebracht. In de zomer 2014 is het park klaar voor gebruik. De gemeente doet er alles aan om de werkzaamheden vlot en net uit te voeren. Toch kan het voorkomen dat er enige overlast voor de omgeving ontstaat.

Voor meer informatie of voor vragen is de wijkpost Centrum, Bijdorplaan 14, bereikbaar via telefoon (079) 346 9001 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-