20131017-4296

Liëlle Holman, projectleider Zoetermeer On Stage, heft het glas op de start van On Stage met naast haar Mariëtte van Leeuwen, wethouder Onderwijs.

Zoetermeer laat zich van zijn beste kant zien bij VMBO On Stage! De scholen Oranje Nassau College en het Stedelijk College hebben de handen ineen geslagen en zullen in samenwerking met het SOB (Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven) vanaf het schooljaar 2013-2014 het project Zoetermeer On Stage tot uitvoer brengen.

20131017-4291Liëlle Holman, projectleider Zoetermeer On Stage: “Het motto van On Stage is van Erik Menkveld: Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd? Dit geeft goed aan dat we de leerlingen stimuleren om te dromen, van automonteur tot advocaat: alle beroepen zijn vertegenwoordigd bij On Stage!”

On Stage begon 7 jaar geleden in delft om een tegenwicht bieden aan de negatieve media over het VMBO. Inmiddels werken vele partijen belangeloos mee aan On Stage in meerdere steden. Ook Zoetermeer is enthousiast geworden over het project. On Stage geeft de VMBO leerlingen de kans om vele verschillende beroepsbeoefenaren zélf te ontmoeten en vragen te stellen over hun vakgebied. Donderdagmiddag 6 maart 2014 zullen bij Zoetermeer On Stage ruim 800 VMBO leerlingen een ontmoeting hebben met ca. 200 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen die hen helpen keuzes te maken in beroep en opleiding door te vertellen wat hun werk inhoudt. Hier blijft het niet bij een oppervlakkige kennismaking, want een paar weken later zullen de leerlingen in het bedrijf van hun keuze een korte stage lopen om te ervaren wat dit beroep nu echt inhoudt.

Het project wordt ondersteund door o.a. het ministerie van OCW, ONC, SC en Gemeente Zoetermeer. De eerste Zoetermeerse bedrijven hebben zich al aangemeld om mee te doen aan On Stage, maar er is nog genoeg ruimte over voor bedrijven of beroepsbeoefenaren die zich hier willen presenteren.

Meer informatie, en aanmelden als beroepsbeoefenaar, sponsor of aanbod van helpende handjes kan via www.zoetermeeronstage.nl !

-advertenties-

-goede doel-