PV-20130725-31

Silvia Romijn speel het spel 'Staan als een boom'

Vlak na de landelijke opvoedweek met het thema ‘Spelenderwijs!’ lanceert zijnwiejebent.nu in nauwe samenwerking met De Drie Ballonnen méér dan kinderopvang, op feestelijke wijze de IK BOX voorzien van ZaaiGoedplan.

Heel Zoetermeer viert en speelt mee
Vrijdag 18 oktober 2013 belooft een feestelijke en gezellige kick off te worden!Tijdens een kindertheater wordt de IK BOX onthult. Tess, Mo, Max en Kate, de figuren uit het spel, spelen de nieuwe spelletjes met de kinderen en zingen het ZaaiGoed lied. Zijnwiejebent.nu nodigt alle kinderen tussen de 4 en 8 jaar uit Zoetermeer met hun opvoeders uit voor een feestelijk spelmoment. Kom de IK BOX spellen spelen met de kinderen en maak als opvoeder kennis met het ZaaiGoedplan. Er wordt geadviseerd snel aan te melden want voor de feestzaal geldt een maximaal aantal bezoekers.

 

Wat is de IK BOX en het ZaaiGoedplan

Binnen kinderopvang De Drie Ballonnen wordt gewerkt met de visie zijnwiejebent.nu van Silvia Romijn, die gericht is op groei en ontwikkeling. De medewerkers zijn hierop getraind en vertalen de visie in spelmateriaal waarmee ze de kinderen spelenderwijs bereiken. Ze spreken met elkaar vanuit ZaaiGoed, dat zijn boodschappen die je graag zaait omdat ze positief zijn en leiden tot bewustwording van een sterke IK. Door die gemeenschappelijke taal ontstaat in iedere ontmoeting ruimte voor een krachtige WIJ.

Middels de IK BOX komt zijnwiejebent.nu met deze visie naar buiten zodat veel meer kinderen en opvoeders de mogelijkheid krijgen hiermee aan de slag te gaan. De IK BOX is een unieke combinatie van een digitale kennisbron voor opvoeders en nieuw spelmateriaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Er zitten 5 spellen in de box en originele materialen die de visie verbeelden en het ZaaiGoed extra kracht geven. Tess, Mo, Max en Kate van o.a. het spel ‘Staan als een boom’ spelen ook in de IK BOX mee en stimuleren de kinderen om het ZaaiGoed te leren kennen. Opvoeders krijgen met het ZaaiGoedplan (de digitale tool) gereedschap in handen waarmee ze bewust worden van hun eigen rol en kinderen kunnen begeleiden om sterk, weerbaar en zelfstandig te worden.

“Ik vind het belangrijk dat we de kinderen samen met de opvoeders begeleiden in hun groeiproces”, aldus Silvia Romijn. “Als we met elkaar dezelfde taal spreken ontstaat er verbinding en kan ieder kind op een veilige manier uitgroeien tot een sterke IK. In de ontmoeting komen we van IK naar WIJ”.

Informatie

Voor meer informatie over de visie bezoekt u www.zijnwiejebent.nu Meer informatie over De Drie Ballonnen vindt u op www.drieballonnen.nl. Wilt u met de kinderen mee komen spelen, geef dit dan nu via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  op onder vermelding van het aantal personen.

-advertenties-

-goede doel-