20131008-3957

Voor het succes van kinderen op school is vooral een goede taalontwikkeling van belang. Voor- en Vroegschoolse educatie coaches (VVE coaches) helpen de leerkrachten op het basisonderwijs en de pedagogisch medewerkers op de peuterspeelzaal of kinderdagverblijf met het signaleren en begeleiden van problemen bij kinderen.

De coaching vindt plaats in het kader van een landelijke kwaliteitsverhoging van de voor- en vroegschoolse educatie in alle grote steden in Nederland. Zoetermeer heeft inmiddels al een jaar ervaring opgedaan met de coaches. De collega’s uit Groningen zijn pas net begonnen en kunnen dus veel leren van Zoetermeer.

Mariëtte van Leeuwen (wethouder Jeugd): “Ik ben enthousiast over de kennisuitwisseling tussen Zoetermeer en Groningen. Hiermee zijn we een goed voorbeeld voor heel Nederland. Het is een mooi initiatief dat hopelijk landelijk navolging heeft.”

De Groningse coaches kregen veel informatie over de aanpak van het project in Zoetermeer. Het werk van de Zoetermeerse coaches heeft zich eigenlijk in de loop van het jaar gevormd. Beginnersfoutjes en problemen die kwamen bovendrijven zijn ondertussen aangepakt en het project begint zijn eerste vruchten af te werpen. De collega’s uit Groningen draaien mee met hun collega’s uit onze stad om te ervaren hoe het project hier werkt. Deze ervaring kunnen zij goed gebruiken om het VVE project in Groningen goed op te zetten.

-advertenties-

-goede doel-