Raadslid Krishna Autar in de brugklas

Raadslid Krishna Autar in de brugklas

Raadslid Cora Huijbens praktijkles Landbouw
Raadslid Cora Huijbens praktijkles Landbouw
Op de landelijke Dag van de Leraar op maandag 7 oktober 2013 geven Zoetermeerse raadsleden een gastles aan vmbo-leerlingen van het Stedelijk College. Zij ruilen even van plaats met de leraar. De politici van PvdA, Trots, GroenLinks, Zó! Zoetermeer, VVD, SP, D66 en CDA zullen samen met wethouder Hans Haring de gastlessen verzorgen.

In samenwerking met het Stedelijk College wil de gemeenteraad hiermee aandacht vestigen op de belangrijke rol die leraren spelen in onze samenleving. Leraren zetten zich elke dag met hart en ziel in om het beste uit ieder kind te halen en leggen daarmee het fundament voor de samenleving van de toekomst.

Als gastdocent ervaren de politici zelf hoe het is om voor de klas te staan. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen zal er naast uitleg over de werking van de gemeentepolitiek ook aandacht worden besteed aan voorzieningen voor de jeugd in hun eigen wijk. Op deze manier leren de raadsleden en de leerlingen van elkaar. Aansluitend nemen de raadsleden deel aan een quiz. Hierin zal de leiding van het Stedelijk College de kennis van de raadsleden testen over het Nederlandse onderwijs.

-advertenties-

-goede doel-