sgwzc aukje coers

 Anouk Heindijk van ZVVS in verbeten duel met Zoetermeerse Aukje Coers (blauw 9) (foto: Olaf Otten)

De waterpolodames van SG WZC hebben de competitie een goed vervolg kunnen geven. De Zoetermeersen wisten hun eerste uitwedstrijd winnend af te sluiten. In een aantrekkelijk duel tegen ZVVS Vlaardingen werd het 4-6. De ploeg van coach Ton Kloosterman kende een uitdagende seizoensvoorbereiding. Er werden zware oefenwedstrijden gespeeld tegen hoger aangeschreven teams. Afgelopen week werd zelfs gespeeld tegen ZV De Ham 1 uit de hoogste klasse, de Eredivisie. Ondanks het niveauverschil, bleek dit een goede oefening.

Dit weekend was de tegenstander van gelijkwaardig Tweede Klasse niveau. Een mooie kans om te zien hoe de dames er werkelijk voor staan.

De Start Gemeenschap WVZ & ZVZ Combinatie kreeg te maken met een ploeg die zich goed had voorbereid op het Zoetermeerse aanvalsspel. De schutters kregen weinig ruimte om hun kunsten te laten zien. Dit gaf ruimte voor overige speelsters om doelgerichte acties te maken. Verdedigend kwam WZC niet echt in de problemen. De meest gevaarlijke aanvalsters van de thuisploeg werden goed onder druk gehouden. Hierdoor kon Zoetermeer de score gecontroleerd uitbouwen. Na de 4 kwarten stond er een gedegen 4-6 op het scoreboard.

Kloosterman na afloop: “Ik zag vandaag twee hardwerkende ploegen. Complimenten aan de tegenstander. We konden duidelijk merken dat ZVVS ons goed had bestudeerd. Volledig volgens verwachting overigens, want hun coach –Erik van Schie red.- had onze selectie een aantal jaar aan onder zijn hoede en kende de ins en outs. Maar wij zijn gegroeid en een veel completer team geworden. Ons spel draait  niet meer om één of twee speelsters. Iedereen heeft een taak en het is goed om te zien dat die taken waar we veel op trainen steeds regelmatiger terug te zien zijn in wedstrijden. Van de week was dat al zichtbaar tijdens de pittige en leerzame oefenwedstrijd tegen De Ham 1. Het is voor de hele ploeg dan wel erg lekker om vanavond de eerste punten van het seizoen te pakken. Ik heb vertrouwen in de komende wedstrijden.”

Volgende week zaterdag staat de ambitieuze thuiswedstrijd tegen Arethusa uit Oss op het programma. In De Veur klinkt om 19:40 uur het eerste fluitsignaal.

ZVVS Vlaardingen - SG WZC: 4-6

Periodestanden: 2-2, 0-2, 1-2, 1-0

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 3x, Chantal Keyzer, Nicoline Kuiper, Svetlana Wolters allen 1x

Bijzonderheden. Svetlana Wolters scoort haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht van SG WZC

-advertenties-

-goede doel-